Ben je op zoek naar extra informatie voor je Erfgoeddagactiviteit? Kom dan langs in de bibliotheek!

Foto bibliotheek
Nog een dikke maand en het is Erfgoeddag. Ongetwijfeld is ook jouw organisatie druk bezig met de laatste voorbereidingen. Wil je je activiteit nog wat extra ‘body’ geven? Ben je nog op zoek naar een goeie invulling of zoek je gewoon extra inspiratie voor het programmaboekje bij je tentoonstelling? Kom dan langs in de FARO-bibliotheek en duik in de collectie.
 
In de FARO-bibliotheek vind je tal van boeken over (onder meer) levensrituelen, volks- en bijgeloof, religieuze feestdagen en jaarlijks terugkerende kalenderfeesten. Je kan de catalogus online doorzoeken. Of, beter nog, maak meteen een afspraak om de bibliotheek te bezoeken. Dat kan elke dag tussen 8.30 en 16.00 uur. Een afspraak maken kan telefonisch op het nummer 02 213 10 68 of via bibliotheek@faro.be
 
In 2017 is het thema van Erfgoeddag ‘Zorg’. Ook daarvoor kan je in de FARO-bibliotheek terecht. Je vindt er uiteraard boeken over cultureel-erfgoedzorg, maar ook andere aspecten van zorg komen aan bod. Denk bijvoorbeeld maar aan reminiscentie met ouderen of het opzetten van mondelinge geschiedenisprojecten; boeken over volksgeneeskunst en heilzame planten; of manieren om zorg te dragen voor het immaterieel cultureel erfgoed.
 
Hou zeker ook de Erfgoeddag-website in de gaten. De komende maanden geven we je alvast enkele waardevolle boekentips. Meer informatie over de FARO-bibliotheek vind je elders op onze website.
 
De zestiende editie van Erfgoeddag staat in het teken van Rituelen. Tal van organisaties gingen aan de slag met dit thema en bezorgen je een boeiende en leerrijke dag. Vanaf volgende week kan je je persoonlijke programma samenstellen via www.erfgoeddag.be. Haal de Erfgoeddagfolder met de duo-dagpas van de Lijn op in je bibliotheek, toeristisch kantoor of in je Lijnkantoor.

Foto: afbeelding bibliotheek FARO
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
inspiratie
bibliotheek