Gezocht: boeiende thesisonderwerpen

Uitkijken naar...

Zopas is het academiejaar uit de startblokken geschoten. En dat betekent onder meer dat studenten aankijken tegen hun bachelor- of masterproef. Daarbij is de eerste, belangrijke stap het zoeken naar en vinden van een geschikt onderwerp. Daarbij kunt u, als erfgoedwerker, uw voordeel doen. Scriptie vzw, de organisator van de jaarlijkse Vlaamse Scriptieprijs, doet aan crowdsourcing. Om studenten inspiratie te bezorgen voor een sterk en relevant thesisonderzoek wil de organisatie graag uw suggesties horen!

Over welk boeiend (kunst)historisch, etnologisch, archivistisch onderwerp kan er volgens u een scriptie geschreven worden? Wat is hét onderwerp waar dringend meer onderzoek aan gewijd moet worden? Over pakweg een bepaald deel van uw collectie, de geschiedenis van uw instelling of organisatie, de oorsprong van bepaalde werken, of nog, de betekenis van een bepaald voorwerp of traditie? Welke inhoudelijke blinde vlekken moeten er ingevuld worden? Signaleer het via Twitter of Facebook met de hashtag #VSP15. Mailen kan ook, via info@scriptieprijs.be!

Alle suggesties komen terecht in een overzicht op www.scriptieprijs.be en vinden zo hun weg naar de studenten.    

Meer info over Scriptie vzw vindt u online. Raadpleeg ook de thesisbank met zo'n 3.000 scripties. Bekijk ook zeker het FARO-blogbericht 'Stageplaatsen en thesisonderwerpen, Cultureel-erfgoedsector'.

Roel Daenen