Presentaties Informatievoormiddag beheersovereenkomsten / cultureel-erfgoedconvenants

In de beheersovereenkomsten met de landelijke expertisecentra voor cultureel erfgoed, de landelijke cultureel-erfgoedorganisaties voor volkscultuur, Archiefbank Vlaanderen vzw en de Vlaamse Erfgoedbibliotheek vzw en in de cultureel-erfgoedconvenants met de lokale besturen staat ingeschreven dat de betrokken organisaties de noden en behoeften in kaart moeten brengen van het cultureel-erfgoedveld, de cultureel-erfgoedsector of -gemeenschap waarvoor de organisaties een werkingssubsidie krijgen toegekend. Dit dient te gebeuren in onderlinge samenwerking en tegen eind 2010.

In de cultureel-erfgoedconvenants gesloten met de provincies en de Vlaamse Gemeenschapscommissie werd de ontwikkeling van een regionaal depotbeleid op basis van de noden en behoeften van de cultureel-erfgoedorganisaties en publiektoegankelijke cultureel-erfgoedcollecties opgenomen. Ook hier wordt gevraagd om dit te doen in overleg met de lokale besturen en cultureel-erfgoedspelers. Op dinsdag 15 december vond hierover bij FARO een infomoment plaats, georganiseerd door het Agentschap Kunsten en Erfgoed en FARO.

De informatievoormiddag had een drievoudig doel. In de eerste plaats wilden het agentschap en FARO een toelichting geven. Waarom staan deze doelstellingen
ingeschreven in uw beheersovereenkomst /cultureel-erfgoedconvenant? Hoe verhouden zij zich tot het PRISMA-project van FARO? En wat wordt precies bedoeld met “het in kaart brengen van”? Ten tweede werd op de infovoormiddag een begeleidingstraject voorgesteld en aangegeven hoe men daarbij op elkaar kan afstemmen. Ten slotte was deze voormiddag opgevat als een gelegenheid om alle betrokkenen samen te brengen en elkaar (beter) te leren kennen.

De presentaties van deze informatievoormiddag kan u online raadplegen:

prisma
cultureel-erfgoedconvenant
overzicht
prisma
Lezing of presentatie