Kunst, Cultuur en Jeugdwerk met vluchtelingen: info- en ontmoetingsmomenten

Beroert de situatie van vluchtelingen u ook? Bent u op zoek naar hoe u voor hen iets kan betekenen met uw organisatie? Kom dan in maart naar een van de info- en ontmoetingsmomenten ‘Kunst, Cultuur en Jeugdwerk met vluchtelingen’. U ontmoet er andere jeugdwerkers, kunstenaars en kunstprofessionals, erfgoedwerkers en sociaal-cultureel werkers uit uw regio die met dezelfde vragen zitten over het betrekken van vluchtelingen bij hun werking.

U krijgt informatie die u helpt om activiteiten voor en met vluchtelingen op te starten. U wordt geïnspireerd door getuigenissen en praktijken uit de cultuur- en jeugdsector. Bovendien krijgt u een beeld van de organisaties die op het terrein in contact staan met vluchtelingen en krijgt u de kans ideeën uit te wisselen of partnerschappen te smeden.

De bijeenkomsten vinden plaats in Scoutshuis Antwerpen (9 maart), Vooruit Gent (16 maart) en OPEK Leuven (20 maart). Meer informatie over het programma en een link om u in te schrijven vindt u hier.

Meer weten? Neem voor cultureel erfgoed contact op met katrijn.dhamers@faro.be, of mail voor de andere steunpunten naar bea.elskens@socius.be, sien.wollaert@ambrassade.be of sofie@kunsten.be.

Deze bijeenkomsten zijn een gezamenlijk initiatief van Kunstenpunt, FARO, De Ambrassade en Socius met steun van de Agentschappen Integratie en Inburgering en het Departement Cultuur, Jeugd en Media.

Katrijn Dhamers
vluchteling
Studiedag