Vorming 'Onthalen en begeleiden van bezoekers met een beperking'

Toegankelijkheid

Op 14 en 16 maart vindt een basisvorming plaats rond het toegankelijk onthalen en begeleiden van bezoekers met een beperking. De ideale voorbereiding voor erfgoedmedewerkers in aanloop naar de komende Erfgoeddag. Omdat álle bezoekers onze zorg verdienen.

De vorming richt zich zeer specifiek naar onthaalmedewerkers, suppoosten en gidsen van erfgoedinstellingen of tentoonstellingen. Deze basisvorming betekent een goede eerste kennismaking met de competenties die we nodig hebben voor een klantvriendelijke omgang met bezoekers met een beperking. Of het zorgt voor de nodige opfrissing bij reeds ervaren onthaalmedewerkers, suppoosten en gidsen.

Docent Katleen Smolders is vormingsmedewerker bij Inter, het expertisecentrum rond toegankelijkheid en Universal Design. Maar ook ervaringsdeskundigen zijn betrokken en nemen een adviserende rol op in deze vorming.

Door te klikken op de link, vindt u alle informatie over programma en inschrijvingen m.b.t. de basisvorming voor onthaalmedewerkers en suppoosten op 14 maart 2017; en m.b.t. de basisvorming voor gidsen op 16 maart 2017. De vorming gebeurt in kleine groep en de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is dus aangewezen.

Foto: Rijksmuseum Amsterdam, © FARO

Hildegarde Van Genechten