'Belgen maken bommen' wint Oost-Vlaamse Provinciale Prijs voor Geschiedenis

De provincie Oost-Vlaanderen kent haar Prijs voor Historisch Onderzoek toe aan Dirk Musschoot voor zijn studie 'Belgen maken bommen'. Gedeputeerde Dauwe noemde het werk een "fijn pareltje" in het geheel van publicaties over de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Voor deze prijs waren er tien inzendingen. De vakjury stelde unaniem voor de prijs voor geschiedenis toe te kennen voor de studie ‘Belgen maken bommen'. Uit het juryverslag: "De auteur slaagt erin een vlot leesbaar en boeiend verhaal te brengen. Hij combineert een vlotte journalistieke pen met ernstige heuristiek. Hij geeft blijk van een grondige bronnenkennis en interpreteert die bronnen kritisch en spit de gegevens verder uit. Tekst en illustratie versterken elkaar in een door Lannoo fraai uitgegeven boek".

Gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor cultuur: “Dit werk vormt een fijn pareltje in het geheel van publicaties die in het licht van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog recent zijn tot stand gekomen.

Van dit boek is trouwens onlangs een recensie verschenen op de FARO-website, in het kader van onze rubriek 'Voor u gelezen'.

De Provinciale Prijs voor geschiedenis

De Oost-Vlaamse Provinciale Prijs voor Historisch Onderzoek wordt jaarlijks toegekend voor geschiedenis en alternerend voor een aantal geschiedkundige deeldisciplines. Volgend jaar is het de beurt aan de prijs Heemkunde. Kandidaturen zijn welkom tot en met 15 april 2017. Alle info op www.oost-vlaanderen.be/cultuurprijzen.

Gregory Vercauteren
Eerste Wereldoorlog
100 jaar Groote Oorlog
provincie Oost-Vlaanderen