Google Arts & Culture, ontdek collecties en verhalen uit meer dan 1.000 musea

google

De Google Arts & Culture website (voorlopig nog in bèta) is de opvolger van de huidige Google Cultural Institute website. De gelijknamige app kon u sinds eind vorig jaar al downloaden via Google Play en de AppStore. Deze app doet niet meer dan het inladen van de nieuwe responsive website waardoor Google deze app zeer klein kon houden (slechts enkele megabytes).

Ook het design van online exposities zoals 'Straffe Toeren! Een duik in het Belgische circusverleden' van het Huis van Alijn of  'Katoenkabaal! Van katoenplant tot draad' van het MIAT kregen een verticale i.p.v. de vroegere horizontale structuur wat op mobiele apparaten zeker beter werkt. De nieuwe website is wat look & feel betreft een mooie realisatie. Met nu al meer dan 1.000 aangesloten musea wereldwijd blijft Google Cultural Institute sterk groeien.

Tijdens een TED Talk enkele maanden geleden gaf Amit Sood, directeur van Google's Cultural Institute & Art Project, een demonstratie over de mogelijkheden van Google Arts & Culture. Tegelijk wierp hij een blik in de toekomst van de toegang tot cultuur in een virtuele wereld.

Bram Wiercx