ErfgoedApp update brengt heel wat nieuwigheden

Nieuwe versie van de ErfgoedApp

Tijdens de conferentie Erfgoed, Virtueel & Augmented werd de nieuwe versie van de ErfgoedApp voorgesteld. De volledige presentatie vindt u onderaan dit bericht. In een notendop zetten we de nieuwigheden voor u op een rijtje.

  • Nieuw visueel design van de app-homepagina.
  • Gps-punten kunt u voortaan aanmaken in de ErfgoedApp manager, net als augmented en beaconinformatie. Het gebruik van gps-punten is vooral voor buiten geschikt.
  • Vanaf nu kunt u tours, wandelingen & fietstochten maken met de app. Hierbij hebt u de optie om de erfgoed-POI's (Points of Interest) enkel beschikbaar te maken voor wie effectief op de locatie is (vergelijkbaar met de Pokéstops in het spel Pokémon Go).
  • Er werd een 'Dichtbij'-functie geïntroduceerd die werkt met beacons & gps-punten. Een museumbezoek kan zo bijvoorbeeld verlengd worden met een stadswandeling. Via deze nieuwe 'Dichtbij'-functie kunnen vanaf nu ook meerdere objecten gekoppeld worden aan één beacon. Push-berichten blijven mogelijk bij beacons maar zijn optioneel.
  • U kunt push-berichten instellen en versturen naar gebruikers die voorbij een erfgoed-POI komen. Dit is vooral handig voor wie aan het wandelen of fietsen is, zo moeten appgebruikers niet telkens opnieuw op hun telefoon kijken.
  • Synchroniseren en downloaden van informatie op locatie kan nu ook optioneel via de app zelf gestart worden (dit werkt ook nog steeds via een beacon of QR-code).
  • Alle bestaande functies bleven behouden of werden verbeterd.


Wilt u graag zelf aan de slag met de ErfgoedApp, volg dan de workshop ErfgoedApp. Een nieuwe versie van de ErfgoedApp DIY voor zelfstudie komt er voor het einde van het jaar.

Bram Wiercx