Bartholomeus vindt thuis in FARO-bibliotheek

Bartholomeus is weer thuis. De mascotte uit de Erfgoeddoel-campagne mag na de lancering vorige week even op adem komen in de FARO-bibliotheek. Om uit te rusten van zijn filmavonturen, maar ook om zich voor te bereiden op verdere acties.

Bartholomeus werd vervaardigd door gespecialiseerde vaklui van de afgietselwerkplaats van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Dit atelier beheert een collectie van ongeveer 4.000 gietvormen van kunstwerken die dateren van de prehistorie tot de 18de eeuw. Voor elk afgietsel wordt, zowel bij het gieten als bij het patineren, gebruik gemaakt van oude technieken.



Bartholomeus staat symbool voor het erfgoed dat we allemaal koesteren. Borstbeelden zijn een huizenhoog cliché, maar in zowat alle archieven, erfgoedbibliotheken en musea zijn ze thuis, als stille getuigen van het verleden. Daarom is Bartholomeus de mascotte van onze campagne. Hij is daar best trots op.

Erfgoed + goed doel = Erfgoeddoel!

Met de campagne Erfgoeddoel.be vragen een twintigtal erfgoedinstellingen samen aandacht voor het feit dat ook erfgoed een goed doel is. En dat de noden in deze sector hoog zijn.

Erfgoedzorg – het werk achter de schermen, behoud, beheer, registratie, restauratie, onderzoek, enz. – kost immers geld. Bovendien zijn deze investeringen niet altijd even zichtbaar of ‘sexy’ voor beleidsmakers. Toch zijn ze broodnodig, om het verval tegen te gaan én om het publiek (nog) beter te kunnen bedienen.

Wil ook u zich verbinden met een goed erfgoeddoel? Surf dan naar www.erfgoeddoel.be en selecteer het goede doel van uw keuze. U ontdekt welke erfgoedinstellingen voor uw steun in aanmerking komen en hoe u ze kunt steunen. Maak nú uw keuze!

bibliotheek
FARO-bibliotheek
erfgoeddoel
Bartholomeus