Wie het kleine niet eert: toolbox collectieplan

Vorig jaar lanceerde FARO de brochure Naar een collectieplan in 6 stappen. Een leidraad voor bibliotheek en archief. Deze handzame leidraad kwam tot stand na een lang traject met archieven en erfgoedbibliotheken. Om kleinere erfgoedspelers te laten zien dat het opstellen van een collectieplan ook voor hen een haalbare kaart is, werd de inhoud van de brochure versneden tot een aantal vormingsmodules op maat van lokale archieven, musea en heemkundige kringen.

U kunt deze modules gebruiken om een vormingsdag over dit thema te organiseren. U kunt ze ook inzetten om een organisatie of vereniging te begeleiden bij het opstellen van een collectieplan.

De toolbox kunt u downloaden op Depotwijzer. De brochure Naar een collectieplan in 6 stappen. Een leidraad voor bibliotheek en archief vindt u hier.

Werkten mee aan deze toolkit: Stefanie Audenaert (Erfgoedcel Land van Dendermonde), Bart De Nil (FARO), Sylvie Maes (VGC), Anne Milkers (Provincie Limburg),  Hendrik Vandeginste (Heemkunde Vlaanderen) en Jacqueline van Leeuwen (FARO).

Bart De Nil