Volg Summer School Archives & Education op Twitter

In ons land is het onderwijs vragende partij voor meer, en vaak op maat toegesneden educatief materiaal uit erfgoedinstellingen. Onze archieven beschikken over een enorm, maar grotendeels nog onaangeboord potentieel. Het ontbreekt hen echter vaak nog aan goede praktijkvoorbeelden en instrumenten om succesvol hun aanbod af te stemmen op de noden uit het onderwijs.  

Vanuit die vraag organiseert FARO vanaf maandag 18 tot en met vrijdag 22 augustus een Summer School over ‘Archives & Education’, i.s.m. het departement ‘Education & Outreach’ van The National Archives. Dit vindt plaats in het Dommelhof in Neerpelt.  Dit aanbod vond ook weerklank buiten de landsgrenzen, want de deelnemers komen uit vijf Europese landen. Bovendien was deze Summer School ook in een mum van tijd volzet.

Tijdens deze week leren de deelnemers hoe ze, op basis van archiefbronnen, aantrekkelijke (zowel online als offline) educatieve programma’s kunnen ontwikkelen, hoe ze beter met leerkrachten kunnen samenwerken, welke rol het internet en de sociale media kunnen spelen, enzovoort. Er wordt specifiek gewerkt rond de impact van de Eerste Wereldoorlog op het dagelijks leven. Het is overigens de eerste keer dat er in ons land een dergelijke internationale Summer School over de krachtige tandem archief en educatie wordt georganiseerd. Een unieke gelegenheid voor archivarissen  om expertise en ideeën over archieven en educatie uit te wisselen, met collega’s uit binnen- en buitenland.

U bent niet ingeschreven maar wenst toch de ervaringen en indrukken van de deelnemers aan deze Summer School te volgen? Dat kan, en wel op het FARO Twitter-account:  @faronet. U kunt de stream ook filteren op #summerschoolfaro
 

Bart De Nil
educatie
Summer school
archief