Laatste oproep voor Summer School Archives & Education

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de Summer School Archives & Education die FARO en The National Archives (UK) van 18 tot en met 22 augustus 2014 organiseren in het Dommelhof in Neerpelt. Een unieke kans om kennis te verwerven over archiefeducatie én om expertise en ideeën over archieven en educatie uit te wisselen met collega’s uit binnen- en buitenland. Op 1 juni aanstaande sluiten we de inschrijving af. Schrijf dus tijdig in!

Momenteel hebben zich al archivarissen, educatieve medewerkers en archiefstudenten uit Vlaanderen, Nederland en Denemarken ingeschreven. Gedurende vijf dagen wordt u ondergedompeld in alle aspecten van archief en educatie. We tonen onder meer hoe op basis van archiefbronnen educatieve pakketten kunnen worden ontwikkeld, hoe met leerkrachten kan worden samengewerkt, hoe het internet en sociale media kunnen worden aangewend, enzovoort.

Tijdens de summer school zal er worden gewerkt rond de impact van de Eerste Wereldoorlog op het dagelijks leven. We leggen speciale nadruk op de volgende thema’s: ‘Overlevingsstrategieën’, ‘Vriend of vijand’ en ‘Gender’.

Er kunnen maximum 22 personen deelnemen.

Informatie over het verloop van deze summer school én alle praktische informatie vindt u in dit document (in het Engels).

Bart De Nil