Conferentie Erfgoed, virtueel en augmented | 29 november 2016

Om u te informeren, hier en daar wat te reflecteren maar vooral om u te inspireren brengt FARO op dinsdag 29 november een resem inspirerende lezingen en internationale praktijkvoorbeelden in stelling rond virtuele realiteit, 3D, augmented reality en beacons. Een decennium lang waren deze technologieën immers het bijna exclusieve speelterrein van techneuten en kapitaalkrachtige organisaties. Daar komt stilaan verandering in dankzij goedkope en gebruiksvriendelijke tools en software.

Een tentoonstelling met virtual reality, het in 3D inscannen en daarna uitprinten van objecten of het maken van een erfgoedroute met augmented reality worden hoe langer hoe meer ook mogelijk voor kleinere erfgoedorganisaties. Toch blijft er een spanningsveld bestaan tussen het verwachtingspatroon van het publiek, dat is gebaseerd op games en fictiereeksen zoals Game of Thrones en het resultaat dat erfgoedorganisaties kunnen aanbieden. Daarom is het belangrijk dat erfgoedorganisaties die deze technologieën willen inzetten dit vooral doen om een meerwaarde voor verschillende doelgroepen te creëren, eerder dan het aanbieden van een virtuele ervaring.

Bekijk de sfeerbeelden van voorgaande conferenties in deze reeks: Erfgoed & Games (2008), Erfgoed & Games Level 2 (2012) en Erfgoed en Storytelling (2014).

Tijdens de conferentie kunt u enkele interactieve stands van bedrijven bezoeken die projecten hebben ontwikkeld voor cultureel-erfgoedinstellingen.

Het programma en alle informatie vindt u hier.

Bart De Nil
conferentie
3D
augmented reality
virtuele realiteit
Conferentie