De conferentie 'Cultural Heritage for Mental Health 2', oorspronkelijk gepland op 10 en 11 december, wordt door de geldende coronamaatregelen uitgesteld naar 2022.
Ondanks alle coronaperikelen gaat de internationale conferentie 'Cultural Heritage for Mental Health 2' op 10 en 11 december 2020 door. Het wordt een zogenaamde blended conferentie waaraan u fysiek of online kunt deelnemen.
De coronamaatregelen versterken de sociale grondoorzaken van mensen met geestelijke problemen. Gelukkig wordt er uit verschillende hoeken heel wat hulp geboden. Ook de cultureel-erfgoedsector kan mee het verschil maken.
Een recente studie bewijst dat erfgoedinstellingen met groene zorg een positieve impact kunnen hebben op het welzijn van kansarme en kwetsbare volwassenen.
Koorts is niet alleen een van de symptomen van het coronavirus maar ook de naam van een nieuw erfgoedmagazine. Daarmee wil KADOC u tweemaal per jaar informeren en inspireren.
Tijdens Cultural Heritage for Mental Health op 10 en 11 december 2020 in Museum Dr. Guislain in Gent zal Kris Vlaeminck van Train World vertellen over het project Multisenso-rail van Train World.
De Britse organisatie What works for wellbeing publiceerde een rapport met daarin een synthese van het bestaande onderzoek naar de rol die immaterieel cultureel erfgoed kan spelen bij het verbeteren van gezondheid en welzijn.
Maak kennis met enkele cultuurprofessionals en onderzoekers die hun inzichten en ervaringen delen tijdens 'Cultural Heritage for Mental Health' op 10 en 11 december. Vandaag: textielkunstenares Lynn Setterington.
Maak kennis met enkele cultuurprofessionals en onderzoekers die hun inzichten en ervaringen delen tijdens 'Cultural Heritage for Mental Health' op 10 en 11 december. Vandaag: Odette Peterink (Museum Plantin-Moretus).
De komende maanden laat FARO u kennismaken met enkele cultuurprofessionals en onderzoekers die hun inzichten en ervaringen delen tijdens 'Cultural Heritage for Mental Health' op 10 en 11 december. Vandaag: Sophie Gyselinck (ADVN).
Naar aanleiding van Internationale Archievendag, waarop archieven wereldwijd de betekenis, het belang en het nut van archieven onder de aandacht brengen, focust Amsab-ISG op de vele archieven over zorg en welzijn die het bewaart.
Tijdens de internationale conferentie 'Cultural Heritage for Mental Health' op 10 en 11 december 2020 in Gent, delen Colin Gale (Bethlem Museum of the Mind) en Lucy Owen, (Bethlem Gallery in Londen) inzichten over hoe de cultureel-erfgoedpraktijk het welzijn van ...