Wie wint de Vlaamse Monumentenprijs 2014?

In 2013 won C-Mine in Genk de Vlaamse Monumentenprijs. Wie volgt hen dit jaar op? Stel u kandidaat tot en met 3 maart 2014!

Met de Vlaamse Monumentenprijs wil de Vlaamse Overheid de interesse in en het draagvlak voor onroerend erfgoed(zorg) vergroten. De prijs wordt toegekend op basis van het uitzonderlijk belang, de verdienste, de hefboomfunctie of het vernieuwend karakter van het onroerend erfgoed.

De laureaten en de winnaar van 2013 zijn stuk voor stuk typevoorbeelden van hoe erfgoed kan opgewaardeerd worden en hoe het een nieuwe maatschappelijke rol kan krijgen.

De jury loofde C-Mine als geslaagd voorbeeld van herbestemming van industrieel erfgoed en van een hedendaagse erfgoedzorg met een Europese uitstraling. De andere laureaten waren de Sint-Dionysiuskerk in Sint-Denijs-Westrem (Gent), CC de Grote Post in Oostende en Villa Elza op de Zeedijk in Wenduine (De Haan).

Deelnemen?

Wil u met uw eigen project een kans wagen? Kent u een project dat de Vlaamse Monumentenprijs verdient? Neem dan snel een kijkje op de projectpagina en dien voor 3 maart 2014 een dossier in.

Via de website van het agentschap Onroerend Erfgoed blijft u op de hoogte van de wedstrijd of twitter mee met #VMP2014.

Evenement
Monumentenprijs