Website immaterieel cultureel erfgoed in het nieuw

In november 2012 wordt het platform voor immaterieel cultureel erfgoed (ICE) boven de doopvont gehouden. Nu, twee jaar verder in de uitbouw van een immaterieel-erfgoedbeleid en twee jaar ervaring rijker, is het tijd voor een volledig vernieuwd digitaal platform. De opgedane ervaring in het bieden van ondersteuning in erfgoedzorg, in borgen, in het uittekenen van een netwerk en in samenwerking komt samen in een frisse look, laagdrempelige invoermodule, een verrijkt aanbod en een nieuwe folder. FARO stond in voor de technische vernieuwingsoperatie.

De website blijft de focus leggen op de erfgoedzorg voor immaterieel erfgoed. Hoe pakt u dit in de praktijk aan? Hoe geeft u dit erfgoed een toekomst? Het platform bundelt ervaringen en is dé plaats om ervaringen uit te wisselen. Ook kan iedere persoon of vereniging een traditie, ambacht, gebruik … dat voor hem/haar waardevol is, aanmelden via een eenvoudig formulier. Bedoeling is de brede en diverse waaier van immaterieel erfgoed in Vlaanderen nog beter in beeld te brengen.

Wie?

Samen met tapis plein en FARO vormen Het Firmament, Resonant, LECA, CAG en ETWIE het ICE-trekkersnetwerk. Binnen dit netwerk zetten alle partners hun specifieke expertise in om globale noden rond immaterieel erfgoed aan te pakken en het platform te ondersteunen. De website immaterieelerfgoed.be is eigendom van de Vlaamse Gemeenschap en wordt beheerd door tapis plein vzw en FARO. Voor verschillende thema’s neemt een expertisecentrum de rol van 'trekker' op. Als netwerk pakken ze globale noden rond immaterieel erfgoed aan en zetten ze de schouders onder het platform.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief

De nieuwsbrief van immaterieelerfgoed.be bevat items over immaterieel erfgoed in Vlaanderen, de actualiteit, tips voor erfgoedzorg, voorbeeldpraktijken … Inschrijven kan hier. De nieuwsbrief verschijnt enkele malen per jaar. Bezorg uw nieuws- of agenda-items via info@immaterieelerfgoed.be.