Vergeten? Week van de Smaak 2015

Fans van lekker eten in combinatie met cultureel erfgoed hoeven ook dit jaar niet op hun honger te blijven zitten. Van 12 tot 22 november is het weer Week van de Smaak, met als centrale thema 'Vergeten?'. Het evenement duikt dit jaar inderdaad het verleden in, niet uit nostalgie, wel om waardevolle ideeën nieuw leven in te blazen. Zin om mee te doen? Een activiteit aanmelden kan tot en met 30 juni.

Oude kookboeken, bewaartechnieken die weer helemaal in zijn, recepten met een knipoog naar vroeger, de heropleving van ambachten en het doorgeven van kennis van generatie op generatie: veel van ons ‘eten’ lijkt misschien vergeten maar is dat niet, en verdient het om gekoesterd te blijven.

Boegbeeld van de Week van de Smaak is dit jaar Louise De Brabandere, food creative en gepassioneerd door koken, eten, schrijven en foodstyling. Op haar websites Kitchenet.be en ThursdayDinners.com tekent ze de verhalen van haar tafelgasten én de producten op. Voor deze editie van de Week van de Smaak zet ze mee haar schouders onder twee nieuwe grote acties: Op de koffie en de Tafel der Ambachten.

Wie culinair erfgoed koestert en een nieuwe bestemming wil geven aan een familierecept, een oud kookboek of keukengerei, wordt tijdens de Week van de Smaak op de koffie gevraagd en kan zijn culinaire schat laten digitaliseren. Liefhebbers van ambachtelijke creativiteit kunnen aanschuiven aan de Tafel der Ambachten, een installatie die de brug slaat tussen designers, chefs en ambachtslui.

Meer info

Surf naar weekvandesmaak.be voor een grote portie inspiratie en tal van tips voor activiteiten om er een fantastische editie van te maken.

De Week van de Smaak is een organisatie van Vzw Vol-au-vent.

Evenement
week van de smaak