Steun COR-project met speekselstaal

De KU Leuven voert, in samenwerking met Familiekunde Vlaanderen vzw, reeds een aantal jaren een uitgebreid genetisch-genealogisch onderzoek naar verwantschappen tussen en binnen Vlaamse families. Een volgende stap in dit onderzoek, het COR-project, focust zich op de regio Antwerpen.

Van een selectie mannen met familienamen die met de letters ‘Cor’ beginnen, wil de KU Leuven onder andere nagaan hoe de migratiegeschiedenis binnen en naar de regio Antwerpen de genetische diversiteit binnen deze familienamen heeft beïnvloed. Hiervoor is de KU Leuven specifiek op zoek naar personen die willen meewerken aan dit wetenschappelijk onderzoek.

De KU Leuven zoekt met name mannen en vrouwen met de familienaam Cornelis, Cornelissen, Cornelissens, Corremans, Corluy, Coremans, Corthout, Cortebeeck, Cordemans, Cornet, Corten, Corens of Corbet (schrijfwijze met K - dus KOR - mag ook), wiens familiegeschiedenis langs vaderszijde zich in de provincie Antwerpen situeert. Zij worden op vrijdag 20 maart om 19.00 uur in de Oude Pastorij, Essendonk 3 in Essen verwacht.

U wordt er verwelkomd door de onderzoekers van KU Leuven. De deelname is volledig kosteloos en bestaat uit de afname van een eenvoudig speekselstaal, dat volledig anoniem verwerkt zal worden. Belangrijk: mensen uit Essen, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en andere Belgische gemeenten in de regio zijn welkom. Ook mensen uit Nederland zijn welkom, op voorwaarde dat ze uit België afkomstig zijn.

Om te weten hoeveel aanwezigen er zullen zijn, is het belangrijk dat u zich voor maandag 16 maart aanmeldt bij de Heemkundige Kring Essen, Moerkantsebaan 48 in Essen. Dat kan per email (heemhuis@skynet.be) of via de telefoon (03 667 73 90).

Foto: Flickr.com

familiekunde
genealogie
DNA