Programma Week van de Smaak bekend

Tussen 13 en 23 november brengen meer dan 700 activiteiten Brussel en Vlaanderen op smaak. Het programma kan u vanaf deze week online raadplegen via de website van de Week van de Smaak.

Met als titel ‘De Duurzame Verbeelding’ draait deze editie helemaal rond duurzame voeding. Feestmaaltijden met resten en kliekjes, weggeefpleinen en eat-ins, koken met en in de natuur, insecten in een dipsausje en groenten in de weckpot, op bezoek in de CSA-boerderij of de biopluktuin, vergeten groenten op kot en nieuwe smaken in het woon-en zorgcentrum: deelnemers tonen via hun activiteit hun duurzame verbeelding en vragen zo aandacht voor een meer duurzame manier van eten.

Vanaf nu is het ook aftellen naar het vertrek van de Vistournee: topchefs uit alle hoeken van Vlaanderen, biersommeliers en niet te versmaden Belgische vissen gaan mee met de Smaakboot of de Smaakmobiel, en doen heel Vlaanderen aan.

De Smaakmobiel - een flashy rode omgebouwde caravan - trekt door Vlaanderen voor een culinaire tocht in het teken van Belgische vis en bier. Waar de mobiel halt houdt - in Oostende, Brugge, Oudenaarde, Riemst, Arendonk, Roeselare en Gent - is het feest: een lokale chef serveert er zijn versie van Fish& Chips, de steden een uitgebreid randprogramma. En op één plek is er extra feest, want tijdens de Week van de Smaak vernemen we welke chef de beste Fish & Chips van Vlaanderen klaarmaakt!

Ook de Smaakboot is dit jaar van de partij en vaart langs de Belgische kust tot in het binnenland. Elf chefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers en biersommeliers de gerechten toelichten.
Meer dan 700 activiteiten rond duurzaam eten in Vlaanderen en Brussel, en een Vistournee langs de kust en in het binnenland: de Week van de Smaak is er klaar voor!

De Week van de Smaak is een organisatie van Vzw Vol-au-vent.

Bron: Persbericht Week van de Smaak

Evenement
week van de smaak