Programma Erfgoeddag 2014 'Grenzeloos' staat online

Op zondag 27 april zwaaien de deuren van meer dan 500 erfgoed- en andere organisaties wijd open voor Erfgoeddag. Samen presenteren ze u een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten, allemaal rond het thema 'grenzeloos'. Het volledige programma vindt u terug op de website van Erfgoeddag

Grenzeloos?

Grenzen: waar trekken we die in erfgoedorganisaties? Tot waar krijgt het publiek inzage in wat er voor en achter de schermen gebeurt? Op deze Erfgoeddag confronteren we het publiek met vragen, kansen en problemen die opduiken wanneer de grens met collectie(s) wordt overgestoken.

Daarnaast is het in 2014 exact vijftig jaar geleden dat de Marokkaanse en Turkse migratie op gang kwam na de bilaterale akkoorden in 1964. Ook toerisme, jumelages, circus- en kermiserfgoed, cartografie, kolonisatie, smokkel en douane, de postduif en het internet … worden met dit thema in de spotlights gezet. Kortom: een Erfgoeddag zonder grenzen!

Programma

Het volledige programma kunt u vinden op de website van Erfgoeddag. Voor een gratis exemplaar van de programmabrochure kan u terecht bij alle deelnemende erfgoedorganisaties, de Lijnwinkels, de openbare bibliotheken en de grotere toerismekantoren. Of bestel via het telefoonnummer 1700 een gratis programmabrochure.

Het persdossier kan u hier raadplegen. Bekijk ook het promotiefilmpje.

Evenement
erfgoeddag