Opleiding behoudsmedewerker erfgoed in Gent én Leuven

Sinds 2010 organiseert de Bibliotheekschool Gent (VSPW) op vraag van en in overleg met de cultureel-erfgoedsector de opleiding 'Behoudsmedewerker Erfgoed'. Vanaf 11 september wordt deze opleiding er voor de vijfde maal ingericht. Op 8 september start dezelfde opleiding ook voor de eerste keer op in het CVO De Nobel in Leuven (campus Wijnpers).

Beide opleidingen richten zich tot al wie reeds in de erfgoedsector werkt of er aan de slag wil en er als behoudsmedewerker binnen een bewaarinstelling verantwoordelijk is of wil instaan voor het behoud en beheer van het roerend erfgoed. Zowel in Gent als in Leuven bestaat de opleiding uit 6 modules en omvat in totaal 240 lestijden. In Gent kan u de opleiding volgen in dagonderwijs (donderdag), gespreid over twee semesters. In Leuven wordt de opleiding in avondonderwijs (maandagavond) aangeboden, gespreid over anderhalf schooljaar. Nadat u alle modules met goed resultaat hebt gevolgd, krijgt u het Certificaat Behoudsmedewerker Erfgoed.

U verder informeren over de inhoud van de opleiding en/of u inschrijven kan op één van de volgende info- en inschrijfmomenten:

  • zaterdag 21 juni vanaf 10.00 uur en donderdag 28 augustus vanaf 13.30 uur in de Bibliotheekschool Gent
  • donderdag 28 augustus 2014 en donderdag 8 januari 2015 in het CVO De Nobel (campus Wijnpers Leuven én Alexianen Tienen)


Meer info over de opleiding Behoudsmedewerker Erfgoed: