Leestip: 'De kunst van het fotoarchief'

Cover 'De kunst van het fotoarchief'Dit jaar bestaat de fotografie precies 170 jaar. En hoewel fotografen tegenwoordig grotendeels digitaal werken, puilen onze archieven uit van de oude foto's. Om deze goed te bewaren voor de toekomst is een goede kennis van de predigitale technieken erg belangrijk. In het boek 'De kunst van het fotoarchief - 170 jaar fotografie en erfgoed' bieden fotograaf Roger Kockaerts en kunsthistoricus Johan Swinnen (Vrije Universiteit Brussel) de lezer een overzicht van de diverse beeldvormen en toepassingen die de fotografie gedurende haar 170-jarig bestaan heeft gekend. Het maakt de lezer wegwijs in de verschillende fotografische procedés, van de daguerreotypie in 1839 tot de digitale fotografie vandaag.

'De kunst van het fotoarchief' is een interessant hand-, lees-, kijk- en werkboek bij de invulling van beheers- en bestuursfuncties, voor erfgoedwerkers, voor conservators, voor docenten en studenten fotografie. Maar ook voor iedereen die van fotografie houdt en eindelijk werk wil maken van het zorgzaam ordenen van de familiealbums en de talloze foto’s die ongeordend bewaard zitten in de schoendozen.

'De kunst van het fotoarchief' van Roger Kockaerts en Johan Swinnen telt 480 pagina's en wordt uitgegeven door UPA Editions. ISBN: 978-90-5487-540-6, prijs: 39,95 euro. Meer info: info@aspeditions.be

fotografische collecties
fotografie