Jongbloed! (KMSKA) zoekt jonge kunstenaars voor Antwerpse Salon

Jongbloed!, de KMSKA-jongerencrew, brengt de legendarische Parijse kunstensalon naar Antwerpen. De beste werken van kunstenaars tussen 16 en 25 jaar krijgen tijdens de Museumnacht een plaats in de Koningin Fabiolazaal. De publiekslieveling wordt getoond in de expo Tour de France.
 
De Parijse Salon was tijdens de 19e eeuw de belangrijkste tentoonstelling in Frankrijk. Beeldende kunstenaars die hun naam wilden vestigen namen hieraan deel. Het Jongbloed!-team van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) roept jonge kunstenaars tussen 16 en 25 jaar op om een kunstwerk in te dienen voor ‘hun’ Kunstensalon. Zoals in Parijs kiest ook hier een jury een selectie van ingezonden werken, die getoond wordt tijdens de Museumnacht op 1 augustus in de Koningin Fabiolazaal. Die avond stemt het publiek op zijn favoriet. Het winnende werk krijgt een plaats tussen de grote meesters in de tentoonstelling Tour de France.
 
De salon aanvaardt als inzending alle tweedimensionale kunstwerken van maximum 1 x 1 meter. Deelnemers sturen voor 30 juni een foto van het kunstwerk met vermelding van naam en leeftijd, titel, afmetingen en techniek van het kunstwerk naar jongbloed@kmska.be. Jongbloed! brengt de geselecteerden op de hoogte op 8 juli.
 
De tentoonstelling De Modernen. Tour de France loopt nog tot 30 augustus in de Koning Fabiolazaal Antwerpen.

Meer weten over Jongbloed!? faro | tijdschrift over cultureel erfgoed publiceerde in 2013 een artikel over de jongerencrew van het KMSKA. U vindt het artikel online via de ISSUU-lezer van FARO.

jongeren
Jongbloed!