Digitaal: kans of noodzaak? Laatste plaatsen!

Op donderdag 7 mei 2015 organiseren PACKED vzw, Openbaar Kunstbezit Vlaanderen, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium een conferentie over het inzetten van cultureel erfgoed in een toenemende digitale omgeving. Ook FARO is aanwezig: Hildegarde Van Genechten modereert een sessie over het gebruik van apps in de publiekspraktijk. Wilt u er nog graag bij zijn? Schrijf u dan snel in!

Tijdens een plenair voormiddaggedeelte werpen twee internationale keynotesprekers een blik op het conferentiethema – zowel vanuit theorie als praktijk. Na de middag worden drie parallelle tracks georganiseerd rond actuele digitaal-erfgoedonderwerpen: de ontwikkeling van applicaties in/door musea, het ter beschikking stellen van content voor onderwijs en de omgang met user generated content.

Dit evenement kadert in de deelname van de organiserende instellingen aan het Europese AthenaPlus-project en wordt gerealiseerd in samenwerking met het agentschap Kunsten en Erfgoed en het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Klik hier voor meer informatie over het programma, inschrijven kan online.