Handleiding een project aanmaken in de projectendatabank

De projectendatabank omvat het overzicht van de onder het Cultureel-erfgoeddecreet gesubsidieerde cultureel-erfgoedprojecten. Het is een initiatief van de afdeling Cultureel erfgoed van het Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media en wordt beheerd door FARO. Onderstaande handleiding helpt u met het aanmaken van een project in de projectendatabank.

STAP 1: Inloggen op FARO

A) U hebt reeds een FARO login, u kan inloggen op https://faro.be/user. Geef uw gebruikersnaam of e-mailadres samen met uw wachtwoord en druk op inloggen. Ga naar STAP2.

B) U hebt een login maar bent uw wachtwoord vergeten: druk op 'Nieuw wachtwoord aanvragen': https://faro.be/user/register. Geef uw gebruikersnaam of e-mailadres in en los de eenvoudige wiskundige vraag op (voorbeeld 6 + vijf = elf), druk vervolgens op 'Nieuw wachtwoord versturen via e-mail'. Binnen tien minuten ontvangt u een e-mail van webmaster@faro.be met uw wachtwoord. Volg de stappen in de e-mail en log in op FARO. Ga nu naar STAP 2.

C) U hebt nog geen login op FARO. Maak een gebruikersaccount aan: https://faro.be/user/register. Vul alle verplichte velden in (met een *), start met de gebruikersnaam (voorbeeld Filip Peeters), dan uw e-mailadres: (voorbeeld: filip.peeters@gmail.com ), Voornaam, Naam, Organisatie, Overeenkomst en tot slot de wiskundige vraag (voorbeeld 5 * vier = 20). Druk nu op 'Een nieuwe account registeren'. U ontvangt binnen de tien minuten een e-mail van webmaster@faro.be. Volg de stappen in de e-mail. Ga naar STAP 2.

STAP 2: Toevoegen van een project aan de projectendatabank

Klik op deze link (https://faro.be/node/add/projectendatabank) om het invulformulier te openen. Hulp kan u vinden onderaan de invulvelden. Verplichte velden zijn aangeduid met een *. Deze moet u minimaal invullen. Na het invullen van het formulier drukt u op 'Save' om het formulier te verzenden.

Uw bijdrage wordt door de websiteredactie nagelezen en opgenomen in de databank. Indien er een probleem is nemen wij contact met u op. De projectendatabank zal pas in het najaar gelanceerd worden. Opgelet, u kan pas na de lancering uw projectfiche wijzigen of aanvullen: zie STAP 3.

STAP 3: Een project wijzigen of aanvullen

Na de lancering van de databank kan u op elk moment uw project wijzigen of aanvullen. Elke wijziging zal eerst gecontroleerd worden door de websiteredactie voordat de wijzigingen gepubliceerd worden en zichtbaar zijn in de database.

Om een project te wijzigen logt u in op FARO met dezelfde gebruikersaccount (voorbeeld Filip Peeters) waarmee u uw project heeft geregisteerd. Hoe u kan inloggen op FARO kan u lezen in STAP 1. Is de persoon die het project heeft geregistreerd niet meer verbonden met uw organisatie of zal iemand anders het project in de toekomst beheren? Bezorg ons dan een nieuwe gebruikersaccount (voorbeeld: Filip Peeters) samen met projectnaam of url van het project en we wijzigen de eigenaar van de projectfiche. U kan deze wijziging aanvragen via mail naar webmaster@faro.be. Hebt u nog geen FARO login, ga dan naar STAP 1.

Andere vragen

Contacteer Annemie of Bram op +32 (0)2 213 10 60 of mail naar webmaster@faro.be.