Zondag 26 april is het Erfgoeddag!

Erfgoeddag 2014, foto: Erfgoedcel Leuven

De cultureel-erfgoedsector – musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heem- en geschiedkundige kringen en talloze andere organisaties – roept nu zondag, 26 april, opnieuw uit tot ‘Erfgoeddag’.

Deze vijftiende editie – met als roepnaam ERF! – toont hoe erfgoedinstellingen en -organisaties omgaan met erfenissen, schenkingen en met ons erfgoed tout court. Want in zekere zin is iedereen erfgenaam. Vandaag zorgen talloze vrijwilligers en professionals zij aan zij voor ons erfgoed, met het oog op de toekomst.

Het programma valt op door de grote verscheidenheid aan (historische) inhoud, vorm en deelnemers. Maar liefst 454 organisaties in 243 gemeenten bieden een waaier van 657 gratis activiteiten aan. 
 
Surf naar www.erfgoeddag.be en stel een persoonlijk programma à la carte samen met de nieuwe functie 'Mijn programma'. Traditiegetrouw stellen heel wat erfgoedcellen een lokale of regionale programmabrochure op. 
 
Minister van Cultuur Sven Gatz: “Telkens ik verenigingen of initiatieven bezoek die met ons erfgoed bezig zijn, valt me op hoe passioneel mensen hiermee omgaan. En hoe boeiend, rijk en breed ons erfgoed wel is. Iedereen interesseert zich wel in een stukje ervan.”
 
Bekijk hier het promofilmpje: 
 

Erfgoeddag is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw, in samenwerking met de erfgoedgemeenschappen in Vlaanderen en Brussel. Erfgoeddag is dé feestdag voor iedereen die ons cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Het is in essentie een sensibiliseringsactie over cultureel erfgoed en de zorg die dat erfgoed vereist.
 
foto:
- sfeerbeeld Erfgoeddag 2014, foto: Erfgoedcel Leuven
- campagnebeeld Erfgoeddag 2015
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
cultureel erfgoed
programma