Zet je Erfgoeddagactiviteit in de kijker met een waaier aan promotiemateriaal

Erfgoeddag 2014 in Gooik

Nog exact één week en dan zit de inschrijvingsperiode voor Erfgoeddag 2015 erop. Nog tot en met maandag 1 december kan je je activiteit(en) inschrijven via www.erfgoeddag.be/inschrijving. Bij het indienen van je activiteit kan je ook het gewenste promotiemateriaal bestellen. 

Na het afsluiten van het inschrijvingssysteem kunnen bestellingen van promotiemateriaal enkel nog doorgeven worden via info@erfgoeddag.be en dit tot en met 19 januari 2015. 


Welk promotiemateriaal hebben we in de aanbieding? 

Naast de affiches met campagnebeeld, zijn ook de duurzame wegwijzers en Erfgoeddagvlaggen nog steeds beschikbaar. Daarnaast bieden we vanaf deze editie ook een hele waaier van digitaal promotiemateriaal aan: zoals een sjabloon van een opdrukaffiche A3 en een cover die je voor een eigen gepersonaliseerde lokale programmabrochure kunt gebruiken. Ook hebben we een aantal banners die een plaatsje kunnen krijgen in je e-mailhandtekening of op je website of andere digitale kanalen. Op die manier vindt het publiek zeker en vast de weg naar www.erfgoeddag.be waar ze het volledige Erfgoeddagprogramma kunnen raadplegen. 

Een gedetailleerd overzicht van al het promotiemateriaal vindt je terug op onze website: www.faronet.be/erfgoeddag/procedure/promotiemateriaal. Op deze pagina zullen vanaf eind december de verschillende sjablonen downloadbaar zijn. 


Enkele belangrijke wijzigen

De drastische besparingen door de Vlaamse overheid bij FARO en andere partners hebben ons genoodzaakt enkele wijzigingen door te voeren. Zo krijgen bibliotheken en toeristische kantoren niet langer automatisch promotiemateriaal toegestuurd. Verder blijft het promotiemateriaal gratis, maar zijn we helaas genoodzaakt de handling- en verzendingskosten door te rekenen.


Eigen promotiemateriaal ontwikkelen?

Wens je eigen ontwikkeld promotiemateriaal te verspreiden? Geen probleem, heel graag zelfs. Hoe meer er over Erfgoeddag gecommuniceerd wordt, hoe beter. Mogen we je wel vragen om duidelijk het Erfgoeddaglogo te vermelden. Het campagnebeeld vindt je in verschillende formaten op onze website


Bestelt de deelnemende organisatie of de lokale coördinator? 

Spreek lokaal duidelijk af wie het promotiemateriaal bestelt. Denk ook goed na over hoe je het promotiemateriaal zal verspreiden. Ga je bus aan bus verdelen of ga je flyeren aan de scholen? Bedenk samen een strategie zodat zoveel mogelijk mensen weten welke activiteiten er op Erfgoeddag plaatsvinden in jouw gemeente, stad of regio. 

 

foto: Erfgoeddag 2014 in Gooik

 

Vrije tags
erfgoeddag
promotiemateriaal
campagne