Training wervend schrijven

Infosessie Aalst, Carnavalsmuseum © FARO
Wil jij je ongetwijfeld niet-te-missen Erfgoeddagactiviteiten helder en wervend omschrijven? Maar weet je niet hoe? Of blokkeer je als je iets op papier wil zetten? 
 
Volg dan de training wervend schrijven. Samen met Wablieft, de organisatie die duidelijke en laagdrempelige taal in haar DNA heeft, ga je aan de slag met jouw promotieteksten voor Erfgoeddag.
 
Velen zien het als een echte uitdaging: hoe je je Erfgoeddagactiviteit tot een aantrekkelijke, ja zelfs onweerstaanbare omschrijving in 400 tekens vatten? En hoe behoud je het evenwicht tussen promo en (historische) feiten? Maar vooral: hoe schrijf je zo wervend en helder mogelijk opdat het publiek voor jouw activiteit kiest?
 
Deze training bestaat uit twee delen: eerst krijg je tips, tricks en referenties. Vervolgens ga je aan de slag met allerlei leerrijke schrijf- en redactie-oefeningen. Trainer en redactrice Farida Barki van Wablieft neemt vooraf je eerste tekstgooi van je Erfgoeddagactiviteiten door. Met dat materiaal gaan we vervolgens met een kleine groep aan de slag.
 
En uiteraard zijn deze tips ook bruikbaar voor al je andere teksten!

Schrijf je wel vooraf in, de vorming vindt plaats op 8 december in Leuven, bij het M-Museum en op 21 december in Gent, bij het SMAK.
 
Foto: Infosessie Erfgoeddag 2016 Aalst, bij het Carnavalsmuseum © FARO
 
 
Vrije tags
erfgoeddag
erfgoeddagactiviteit
wervend schrijven