Topfotograaf Jimmy Kets legt nieuwe generatie en hun tradities vast op beeld

sint-veroonmars, Halle - Lembeek (c) Jimmy Kets
Honderden kinderen en jongeren lopen jaarlijks mee in de Veroonmars, één van de grootste processies van Vlaanderen. Jeugdbewegingen bouwen met jaarlijkse activiteiten een nieuwe traditie rond Halloween uit. Het brouwersambacht wordt nog steeds van vader op zoon doorgegeven. Ook in het Pajottenland en de Zennevallei zijn tradities nog springlevend!

 
Hoe gaan jongeren, kinderen en nieuwkomers om met tradities? Wat betekenen deze tradities voor een nieuwe generatie? Is er iets als een ‘Erfgoed en Zonen’ waar een nieuwe generatie mee instapt? Hoe geven zij een draai aan oude gewoontes, ambachten of festiviteiten?  
 
Topfotograaf Jimmy Kets, onder andere bekend van De Standaard, trekt dit jaar doorheen het Pajottenland en Zennevallei op zoek naar antwoorden. Hij legt de nieuwe generatie en hun tradities vast op beeld.
 
Het eindresultaat ontdek je vanaf 11 januari tot 5 februari 2015 in de tentoonstelling ‘Een nieuwe generatie voor tradities’ in CC Westrand in Dilbeek. Hier wordt het fotografische werk van Jimmy Kets samengebracht met de openhartige getuigenissen van de nieuwe generatie.
 
http://www.erfgoedcelpz.be/erfgoed-zonenVoor meer info kan je uiteraard ook terecht op de website van Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei. 
 
foto: Sint-Veroonmars, Halle - Lembeek (c) Jimmy Kets
 
 
 
 
Vrije tags
tradities
generaties
Jimmy Kets