Tijd-Schrift gaat Grenzeloos

Cover Tijd-Schrift

Ken jij Tijd-Schrift al? Nog niet? Dan wordt het hoog tijd om je erin te verdiepen. Deze publicatie van Heemkunde Vlaanderen vergroot immers de meerwaarde van heemkunde als sociale binding én inhoudelijke discipline in het erfgoedveld.

Ook bouwt Heemkunde Vlaanderen met dit tijdschrift bruggen tussen heemkundigen, academische historici en lokale erfgoedwerkers.

De bijdragen zijn altijd gebaseerd op een lokaal of concreet verhaal, waarbij de auteurs bronnen aanbrengen als methodologisch werkmiddel. Enorm boeiend dus!

In april 2014 verschijnt het achtste nummer van Tijd-Schrift. Heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen, het tijdschrift van Heemkunde Vlaanderen.

Dit themanummer staat helemaal in het teken van Erfgoeddag 2014, met als thema ‘Grenzeloos’ en wij hebben goed nieuws voor jou! De organisatie van Erfgoeddag verloot 5 gratis exemplaren!

Het enige wat je hiervoor moet doen is een mailtje sturen naar Rob Bartholomees. Vermeld uiteraard je adres en als onderwerp ‘actie tijd-schrift’. Hieronder zie je alvast de inhoudstafel van het achtste nummer van Tijd-Schrift:

  • Grenzeloos: Machteld Vencken en Roel Daenen
  • De parochiegrens. Een resistente grens met veel invloed: Marc Carnier
  • Grenzen, wegenbouw en mercantilisme in de Oostenrijkse Nederlanden. Een geopolitieke analyse van de casus Menen: Michael-W. Serruys
  • Maken grenzen het verschil? Het gebruik en de perceptie van de staatsgrens in de Frans-Belgische grensregio op het einde van de negentiende eeuw: Saartje Vanden Borre
  • Ontgrens maar niet ontheemd. Taal(diversiteit) in Vlaanderen als glocaal erfgoed: Rob Belemans
  • Grensstudies in de Zwinstreek. De studie en ontsluiting van een historisch grensland: Bram De Ridder en Tom Vermeersch
Vrije tags
Heemkunde Vlaanderen
Grenzeloos
Tijd-Schrift