Schrijf je in voor de vorming interactief rondleiden van je publiek

Sfeerbeeld interactief rondleiden van je publiek in het Modemuseum op 16 oktober
Gisteren vond de eerste van zes sessies ‘interactief rondleiden van je publiek voor gelegenheidsgidsen’ in het Modemuseum van Hasselt plaats. Tijdens erfgoedevenementen als Erfgoeddag, Open Monumentendag en Open Kerkendagen probeer je als gelegenheidsgids immers het publiek te begeesteren met je verhaal. 
 
Hoe zorg je ervoor dat het geen saaie opsomming wordt? Hoe houd je rekening met de groep die voor je staat? Waar moet je op letten? Hoe bereid je je voor? Kortom: hoe geef je een interactieve rondleiding door je erfgoedtentoonstelling, erfgoedcentrum of monument? Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens deze vorming interactief rondleiden van je publiek.
 
Deze vormingsavonden worden gegeven door Geertje Cools. Als ervaren zelfstandig gids in het MAS, het Huis van Alijn en projectverantwoordelijke voor Chiro Retro, het project naar aanleiding van 75 jaar Chiro, heeft ze veel praktische tips in haar toverhoed om je te helpen je bezoeker op sleeptouw te nemen. 
 
Hoe inschrijven?
 
Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Inschrijven voor deze vorming kan via de website van Heemkunde Vlaanderen
Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes via daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of op 015 20 51 74. 
 
Je kan nog inschrijven voor onderstaande sessies, ze gaan door van 18u30 tot 21u30. 
  • Donderdag 23 oktober in Oost-Vlaanderen: ‘t Gasthuys. Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst.
  • Donderdag 6 november in Antwerpen: Paleis op de Meir (kaartenkabinet), Meir 50, 2000 Antwerpen.
    Voor de vorming kan je het Paleis op de Meir gratis bezoeken. VOLZET.
  • Donderdag 13 november in West-Vlaanderen: Kortrijk 1302 (in de cafetaria van het museum), Begijnhofpark, 8500 Kortrijk.
  • Donderdag 27 november in Vlaams-Brabant: Westrand. Cultuurcentrum Dilbeek (lokaal 303), Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek.
Foto © FARO: Sfeerbeeld interactief rondleiden van je publiek in het Modemuseum op 16 oktober 2014
Vrije tags
vorming
interactief
rondleiden