Programma Erfgoeddag 2014 | Grenzeloos staat online

Campagnebeeld Erfgoeddag 2014
Het is zover: het programma van Erfgoeddag 2014 | Grenzeloos staat online. Snuister dus tussen de activiteiten op www.erfgoeddag.be.

Meer dan 500 organisaties, waaronder musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere organisaties presenteren op zondag 27 april een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten. De veertiende editie van Erfgoeddag is erg gevarieerd en biedt voor ieder wat wils.
 
Vanwaar nu de titel Grenzeloos? Grenzen: waar trekken we die in erfgoedorganisaties? Tot waar krijgt het publiek inzage in wat er voor en achter de schermen gebeurt? Op deze Erfgoeddag confronteren we het publiek met vragen, kansen en problemen die opduiken wanneer de grens met collectie(s) wordt overgestoken.

Daarnaast is het in 2014 exact vijftig jaar geleden dat de Marokkaanse en Turkse migratie op gang kwam na de bilaterale akkoorden in 1964. Ook toerisme, jumelages, circus- en kermiserfgoed, cartografie, kolonisatie, smokkel en douane, van postduif tot het internet… worden met dit thema in de spotlight gezet. Kortom: een Erfgoeddag zonder grenzen!
 
Het volledige programma is raadpleegbaar op de website van Erfgoeddag. Voor een gratis exemplaar van de programmabrochure kan het publiek terecht bij alle deelnemende erfgoedorganisaties, de Lijnwinkels, de openbare bibliotheken en de grotere toerismekantoren. Bestel via het telefoonnummer 1700 een gratis programmabrochure.
 
Het persdossier kan u hier raadplegen. Bekijk hieronder ons promotiefilmpje:
 

Vrije tags
Grenzeloos