Oud maar niet out!

studiedag Oud maar niet out
Momenteel zijn we volop bezig met de voorbereidingen van Erfgoeddag 2016 met als thema Rituelen. Graag kijken we ook al wat verder in de toekomst, namelijk richting Erfgoeddag 2017 met als thema Zorg
 
Erfgoeddag als transversale bruggenbouwer? Absoluut! In 2017 trekt Erfgoeddag met het thema ‘Zorg’ volop de kaart van de welzijns- en zorgsector. Erfgoeddag 2017 is het momentum om de erfgoedsector en zorgsector (nog) beter op elkaar af te stemmen. Om de bruggen tussen beide sectoren te versterken en verder uit te bouwen. Of waar nodig, de funderingen voor deze samenwerking te leggen. De studiedag 'Oud maar niet out!' op 21 september georganiseerd door erfgoedcel TERF sluit hierbij mooi aan. 
 
We worden allemaal ouder en vrezen het moment dat de maatschappij je niet meer ernstig neemt en je koste wat het kost in een rusthuis 'veilig' wil opbergen. Dit terwijl je dat helemaal niet wil en zolang mogelijk zelfstandig wil blijven wonen.
 
Bovendien moeten ouderen opboksen tegen een muur van vooroordelen. Ze zouden vuil zijn en niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. Ze zouden nors zijn en in zichzelf gekeerd. Maar net daar schuilt vaak een verhaal van eenzaamheid. De vrienden zijn intussen overleden en de kinderen kijken niet of nauwelijks naar hen om. Het is een vaststelling die jammer genoeg meer dan eens realiteit is. Maar oud hoeft zeker niet out te zijn!
 
Met de studiedag 'Oud maar niet out' rond erfgoed en ouderenzorg wil erfgoedcel TERF bewijzen dat erfgoed kan dienen als levenskwaliteit verbeterend middel voor ouderen. Het wil de band tussen de erfgoed- en ouderenzorg in Vlaanderen sterker aanhalen via inspirerende voorbeelden en concrete workshops. 
 
 
Praktische info:
'Oud maar niet out' vindt plaats op maandag 21 september 2015 (de internationale dag van de dementie) in kenniscentrum ARhus te Roeselare. In de voormiddag worden beide sectoren breder gekaderd en zet een prikkelend panelgesprek met mensen uit de welzijns- en erfgoedsector meteen de toon van de studiedag: ‘samenwerken over de sectorgrenzen heen is een meerwaarde!’. In de namiddag is er keuze tussen verschillende workshops en lezingen. Bekijk het gedetailleerde programma en schrijf je in via de website van erfgoedcel TERF
 
 
 
 
 
Vrije tags
reminiscentie
dementie
zorg
zorgsector
ouderenzorg
welzijnssector