Ontdek het feestelijk karakter van digitale media tijdens de Digitale Week

Digitale Week 2014

De Digitale Week is in het land! Deze sensibiliseringscampagne zet de digitale kloof, mediawijsheid en e-inclusie in de spotlights.

De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw en dit jaar kan je nog tot zondag 27 april meer dan 1100 gratis activiteiten ontdekken. Je komt te weten hoe de digitale media écht een feest kunnen zijn. Op www.digitaleweek.be vind je de activiteiten in jouw buurt makkelijk terug.

Digitale Stedenspel
De pastoor van de Basiliek van het Heilige Bloed wil een mailtje sturen naar het koor. Hij stelt zijn mail op, typt onderwerp en geadresseerde in en… klikt op verzenden. De mail begint aan een elektronische reis rond de wereld.

Voorgaande zin maakt deel uit van het Digitale Stedenspel. Afgelopen jaren experimenteerde LINC vzw hier al mee. Dit jaar werkten ze vier games uit waarin je kan strijden voor een e-inclusieve en mediawijze samenleving.

Via deze website kan je vier opdrachten downloaden die je in Gent, Hasselt, Antwerpen en Brugge kan spelen. Meer weten? Neem contact op rob.declerck@linc-vzw.be of 016 31 66 08.

En op Erfgoeddag?
Vind de activiteiten via www.erfgoeddag.be, je herkent de activiteiten die gelinkt zijn aan de digitale week aan de Pacman.

Bekijk hieronder het promotiefilmpje van de Digitale Week:

Vrije tags
Digitale Week
TERF