National Portrait Gallery London ontvangt gift van Lord Snowdon

David Bowie by Snowdon, 1978 Copyright: Snowdon/Vogue © The Condé Nast Publicati
Op 15 juli verscheen in The Guardian het artikel ‘Lord Snowdon donates 130 original prints to National Portrait Gallerie’. De gift bestaat uit 130 fotoportretten van bekende persoonlijkheden, zoals de Britse koninklijke familie en zanger David Bowie. 
 
Lord Snowdon heet eigenlijk Antony Armstrong-Jones en heeft een imposante carrière als fotograaf achter de rug. Zo was hij onder andere fotograaf voor The Sunday Times (1962-1990), Vogue (vanaf 1964) en de Telegraph Magazine (sinds 1990).
Hij had ook een vrij nauwe band met de Britse koninklijke familie. Van 1960 tot 1978 was hij immers getrouwd met de zus van de Britse Queen Elisabeth, Prinses Margaret. 
 
Voor de National Portrait Gallery is de gift één van de grootste uit de geschiedenis van het museum. Een groot deel van de portretten zal voor de eerste keer getoond worden in de expositie “Snowdon: Een leven in beeld”. Deze tentoonstelling loopt vanaf 26 september tot en met 21 juni 2015.
 
Op welke manier is de collectie binnen jouw archief of museum tot stand gekomen? Hoe beïnvloeden schenkingen het collectiebeleid binnen je organisatie? Kan je elke schenking zo maar aanvaarden? Hoe beslis je wat je wel zal bijhouden en wat niet? Geef het publiek op Erfgoeddag 2015 het antwoord op deze vragen. 
 
 
Bekijk hieronder de reportage van de BBC over de tentoonstelling 'Queen Elizabeth II: A Photographic Portrait' in de Strand Gallery in London (2010). Deze expo bevatte ook portretten genomen door Lord Snowdon.  
 

 
Foto: David Bowie by Snowdon, 1978 Copyright: Snowdon/Vogue © The Condé Nast Publications Ltd
 
 
Vrije tags
collectiebeleid
gift
schenkingen