Kriebelt het om aan Erfgoeddag 2015 deel te nemen, maar ben je nog op zoek naar inspiratie?

Tekening uit de inspiratiebrochure

Op zondag 26 april 2015 vindt de 15e editie van Erfgoeddag plaats met als thema ERF!. Een activiteit indienen kan tot en met 1 december 2014 via www.erfgoeddag.be/inschrijven.

Ben je nog op zoek naar inspiratie? Surf naar onze website waar we je bijna dagelijks nieuwe invalshoeken presenteren of vraag de inspiratiebrochure aan via info@erfgoeddag.be.

Wat lees je in de inspiratiebrochure?

We zijn er rotsvast van overtuigd dat ook jouw organisatie of instelling met het thema ERF! aan de slag kan. Om je op weg te helpen, ontdek je in de inspiratiebrochure waarvoor het thema ERF! staat. Hieronder lees je enkele insteken:
 

  • Het persoonlijk verhaal: Hoe geven generaties iets door aan elkaar? Denk maar aan het familierecept dat al eeuwen in de familie is, een oude horloge van opa of typische slaapliedjes
  • Het formele aspect: Hoe regel je het best een erfenis en hoe ging dat vroeger in zijn werk? Waarin schuilt het verschil tussen een notaris en een archivaris? Welke erfenis was belangrijk voor jouw gemeente?
  • Het interculturele aspect: Hoe gebeurt het doorgeven in andere culturen? Hoe wordt er in andere culturen gekeken naar erven en doorgeven?
  • Cultureel erfgoedzorg: zonder accuraat cultureel erfgoedzorg is er morgen geen cultureel erfgoed meer. Zet hoe je zorg draagt voor je collectie in de kijker en gun je publiek een unieke blik achter de schermen.


Ook de praktische informatie komt in de inspiratiebrochure aan bod. Zo krijg je een antwoord op vragen als:  


Spaar je liever een boom?
Geen probleem, integendeel. Je kan de inspiratiebrochure ook via onze website raadplegen.

Geef ons gerust een seintje via info@erfgoeddag.be als je vragen of suggesties hebt. 

Vrije tags
inspiratiebrochure
Erf!
Erfgoeddag 2015
deelnemen