Inleidende vorming voor gelegenheidsgidsen tijdens erfgoedevenementen

Interactief rondleiden van je publiek

Tijdens erfgoedevenementen zoals Erfgoeddag, Open Monumentendag en Open Kerkendagen probeer je als gelegenheidsgids het publiek te begeesteren met je erfgoedverhaal.

Maar hoe zorg je ervoor dat het geen saaie opsomming wordt? Hoe hou je rekening met de groep die voor je staat? Waar moet je op letten? Kortom: hoe geef je een interactieve rondleiding door je erfgoedtentoonstelling, erfgoedcentrum of monument? Een antwoord op deze vragen krijg je tijdens de vorming interactief rondleiden van je publiek.

Deze gratis vorming is bedoeld als inleiding voor gelegenheidsgidsen tijdens erfgoedevenementen. Geertje Cools, ervaren zelfstandig gids in onder andere het MAS, Huis van Alijn en voormalig projectverantworodlijke van Chiro Retro, verzorgt de sessies. Met al haar praktische tips helpt ze je jouw bezoekers op sleeptouw te nemen. 

Data en locaties?

De cursus vindt plaats op de onderstaande data en locaties, telkens van 18u30 tot 21u30. 

  • Donderdag 16 oktober in Limburg: Modemuseum Hasselt, Gasthuisstraat 11, 3500 Hasselt.
  • Donderdag 23 oktober in Oost-Vlaanderen: ‘t Gasthuys. Stedelijk Museum Aalst, Oude Vismarkt 13, 9300 Aalst. Voor de vorming kan je het museum gratis bezoeken. 
  • Donderdag 6 november in Antwerpen: Paleis op de Meir (kaartenkabinet), Meir 50, 2000 Antwerpen. Voor de vorming kan je het Paleis op de Meir gratis bezoeken.
  • Donderdag 13 november in West-Vlaanderen: Kortrijk 1302 (in de cafetaria van het museum), Begijnhofpark, 8500 Kortrijk.
  • Donderdag 27 november in Vlaams-Brabant: Westrand. Cultuurcentrum Dilbeek (lokaal 303), Kamerijklaan 46, 1700 Dilbeek.


Hoe schrijf je in?

Deelname is gratis, maar je dient wel vooraf in te schrijven via de website van Heemkunde Vlaanderen. Voor meer informatie kan je terecht bij Daphné Maes via daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of 015 20 51 74. 


Deze vorming werd ontwikkeld door FARO, Heemkunde VlaanderenHeritaStichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen.

Foto: sfeerbeeld interactief rondleiden van je publiek © FARO

 

Vrije tags
vorming
interactief
rondleiden
gelegenheidsgidsen
erfgoedevenementen