Campagnebeeld Week van de Amateurkunsten 2014

Deze middag gaf De Week van de Amateurkunsten de aftrap met een groot cultuurdebat, artistieke tussendoortjes én een feestelijke uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs Amateurkunsten door minister Schauvliege.

Nog tot en met 4 mei kan je genieten van de 19e editie van de Week van de Amateurkunsten. Met het thema ‘De Groote kunst’ wordt verwezen naar de Eerste Wereldoorlog, een conflict dat op vele vlakken anders was dan alle voorgaande.

Zondag 27 april is het Erfgoeddag en dat wil ook de pers niet missen. Cijfers zijn daarin ook van tel: het is handig om de pers zo precies mogelijk te woord te kunnen staan.

Cover boek

Op Erfgoeddag wordt het boek ‘Vlamigrant – Over migratie van Vlamingen vroeger en nu’ van Tom Van Mieghem en Janine Meijer officieel gelanceerd in Antwerpen om 11 uur in Atlas. Het boek is ontstaan uit de gelijknamige expo en verschijnt bij Davidsfonds Uitgeverij.

Sfeerbeeld Erfgoeddag 2013
De affiches zijn te zien in het straatbeeld. Dat is uiteraard fijn want hoe vaker het publiek aan Erfgoeddag wordt herinnerd hoe beter! Laat je dus volledig gaan. Heb je nog promotiemateriaal nodig? Bestellen doe je via info@erfgoeddag.be.
Morsecode

Op woensdag 23 april organiseert de Koninklijke Unie van Belgische Radioamateurs (UBA), in samenwerking met ETWIE, een samenkomst om samen na te denken over de toekomst van de morsecode.

Beeld uit Flying Home

Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe film van Dominique Deruddere: ‘Flying Home’. De negende langspeler van Deruddere is een drama rond de figuur van Colin, een jonge Amerikaanse investeringsbankier die in zee wil gaan met een Arabische sjeik. De sjeik is een gepassioneerd duivenliefhebber die al enkele mislukte pogingen ondernam om de prijsduif van een Vlaamse duivenmelker over te kopen. Colin trekt daarom zelf naar Vlaanderen om de duivenmelker te overtuigen en doet er zich voor als leraar. 

Foto gratis fotoworkshop

Ben je tussen 16 en 26 jaar? Neem dan deel aan een workshop fotografie.

Professionele fotografen geven tijdens een stoomcursus fotografie hun persoonlijke tips en tricks mee en verkennen samen de stad om de mooiste momenten van Erfgoeddag vast te leggen. Op het einde van de dag volgt een uitgebreid feedbackmoment en selecteren de professionele fotografen de leukste foto’s.

Campagnebeeld Erfgoeddag 2014
Het is zover: het programma van Erfgoeddag 2014 | Grenzeloos staat online. Snuister dus tussen de activiteiten op www.erfgoeddag.be.

Meer dan 500 organisaties, waaronder musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere organisaties presenteren op zondag 27 april een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten. De veertiende editie van Erfgoeddag is erg gevarieerd en biedt voor ieder wat wils.
Inbreker

Omdat we je als (kandidaat-)deelnemer aan Erfgoeddag 2014 zo goed mogelijk willen ondersteunen, ontwikkelen we vanuit de coördinatiecel Erfgoeddag samen met Heemkunde Vlaanderen, Herita, Stichting Open Kerken en Familiekunde Vlaanderen vormingsreeksen.

Momenteel loopt de vorming 'Kijken mag, aankomen niet. Budgetvriendelijke tips voor diefstal- en vandalismepreventie'. Volledig gratis.

Campagnebeeld Nacht van de Geschiedenis

Heb je dinsdagavond nog geen plannen? Neem dan deel aan de Nacht van de Geschiedenis.

Het opzet van De Nacht van de Geschiedenis is eenvoudig: elk jaar meer dan 200 activiteiten rond geschiedenis op één avond aanbieden. Dit kan gaan van lezingen, tentoonstellingen, rondleidingen tot theater. De twaalfde Nacht vindt plaats op dinsdag 25 maart 2014 en staat helemaal in het teken van het dagelijkse leven in de Eerste Wereldoorlog.