campagnebeeld Erfgoeddag 2015, ERF!
Ziehier het campagnebeeld voor de komende Erfgoeddag. FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw koos voor het beeld van een inktpot met een kleurrijke ganzenveer
 
Een krachtig beeld dat tegelijk inhoudelijk verrassend is, voldoende sprekend-communicatief blijkt én waarop de publiekscampagne kan geschraagd worden.
Schrijf uw activiteit(en) voor Erfgoeddag in

Het einde van de inschrijvingsperiode komt in zicht. Er rest je namelijk nog een week de tijd om een activiteit in te schrijven. Op maandag 1 december klokslag middernacht slaan de deuren van ons inschrijvingssysteem dicht. Een activiteit inschrijven kan via www.erfgoeddag.be/inschrijving.

Rembrandt van Rijn, zelfportret

Voor wie onderzoek wil doen naar Rembrandt of gewoon alles wil weten over de oude meester staat sinds deze maand Rembench online. De online database laat toe om vanuit je zetel onderzoek te  verrichten naar het leven of het werk van Rembrandt van Rijn (1606-1669).

Medewerkers LACMA met in het midden schenker Jerry Perenchio

Medewerkers van het Los Angeles County Museum of Art (LACMA) wrijven zich in de handen: Jerry Perenchio schenkt het museum voor maar liefst 500 miljoen dollar (zo'n 400 miljoen euro) aan kunst. De bejaarde miljardair is de voormalige topman van Univision, het grootste Spaanstalige tv-netwerk in de VS.

Afbeelding Verzamel dingen

Op zaterdag 22 november 2014 gaat de workshop Hebben en houden. Omgaan met je erfgoed. Tips & tricks door in SteM Zwijgershoek in Sint-Niklaas.

Halle, Erfgoeddag 2014
De drastische besparingen door de Vlaamse overheid bij FARO en andere partners hebben geleid tot een aantal belangrijke wijzigingen in de communicatie en promotie van Erfgoeddag 2015. 
 
Een eerste belangrijk gevolg van deze besparingen is dat we noodgedwongen aan iedereen die promotiemateriaal bestelt de handling- en verzendingskosten dienen door te rekenen. Ook zijn er enkele belangrijke wijzigingen in het aanbod van het promotiemateriaal. Een overzicht van het beschikbare promotiemateriaal en de wijzigingen kan je nalezen op onze website. Hou daarnaast bij het plaatsen van je bestelling ook rekening met het feit dat bibliotheken en toeristische kantoren niet meer automatisch het nodige promotiemateriaal toegestuurd krijgen. Bedankt alvast voor je begrip.  

Toine De Sutter in 2009. Foto: Dirk Vertommen

Een bijna volle Sint-Lambertuskerk in Gestel nam woensdag afscheid van Antoine De Sutter (88). De verwoede verzamelaar schonk enkele maanden geleden alles wat hij over Berlaar bezat aan de gemeente. Voor het omvangrijke archief van 134 dozen wordt momenteel een nieuwe thuis gezocht.

Briefje van 200 frank met afbeelding van Adolphe Sax

Op 6 november 1814, vandaag precies 200 jaar geleden, werd in Dinant Adolphe Sax geboren. Als jonge man ontwikkelde hij de saxofoon, een instrument dat meteen in de smaak viel en wereldwijd orkesten veroverde. Maar jaloezie verwoestte het geluk van de uitvinder.

Schrijf nu uw activiteit in voor Erfgoeddag 2015

Op zondag 26 april 2015 vindt de vijftiende editie van Erfgoeddag plaats met als thema ERF! Zin om aan Erfgoeddag 2015 deel te nemen en je collectie en werking in de kijker te plaatsen? Vergeet dan niet om je activiteit uiterlijk 1 december in te dienen via www.erfgoeddag.be/inschrijving.

Op 18 september 1916 schreef Virginie Loveling een bemoedigende postkaart aan de Gentenaar Alfons Sevens (1877 - 1961), één van haar literaire vrienden in een Duits gevangenenkamp."Wellicht zal het u aangenaam wezen een vriendschappelijk aandenken in den vorm van een portret te krijgen"  aldus Virginie Loveling.