Dit was Erfgoeddag 2015

Reuzen Mie en Ties, Maasmechelen, Erfgoeddag 2015 © Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
Meer dan 450 organisaties verspreid over 243 gemeenten legden de voorbije Erfgoeddag het publiek met een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten in de watten.
 
Nogmaals bedankt aan al wie meehielp om er opnieuw een leerrijke Erfgoeddag van te maken!
 
Bekijk hieronder een fotografische impressie van Erfgoeddag 2015. Heb je zelf nog beeldmateriaal? Je mag het ons steeds bezorgen via info@erfgoeddag.be.
 
Created with flickr slideshow.
 
 
En we blikken vooruit!
 
Volgend jaar vindt Erfgoeddag plaats op zondag 24 april 2016. Het thema is dan Rituelen
 
Rituelen: ze zijn van alle tijden en overal ter wereld duiken ze op. Iedereen kent ze ook en koestert er wel een paar – hoogstpersoonlijke of publieke. Maar wat zijn rituelen precies en waarom zijn ze zo krachtig en betekenisvol? Ons leven zit boordevol met kleine en grote rituelen en handelingen die we van onze (voor)ouders hebben geleerd.
 
Etnologen spreken over de jaarcyclus en de levenscyclus. Maar ook rituelen kunnen doorheen de tijd een andere vorm of inhoud aannemen. En hoe zit het met de rituelen van erfgoedwerkers? Kunnen we spreken van ‘erfgoedrituelen’? Is een museum te beschouwen als een nooit eindigend ritueel? Zijn alle rituelen immaterieel erfgoed en omgekeerd? Hoe staan we tegenover wat sommige historici ‘uitgevonden rituelen’ noemen?
 
Is het tot erfgoed verklaren, en er vervolgens zo mee omgaan, niet een kwestie van ritueel?  
 
 
foto: Reuzen Mie en Ties, Maasmechelen, Erfgoeddag 2015 © Erfgoedcel Mijn-Erfgoed
 
Vrije tags
erfgoeddag
Erf
erfenissen
programma
foto's
sfeerbeelden