And the winner is...

Sylvia Konior
Tot en met 17 april kon het publiek een foto insturen voor de fotowedstrijd #mijnritueel en tijdens Erfgoeddag werd de winnares bekend gemaakt.
 
Met haar inzending is Sylvia Konior de absolute winnaar. Proficiat Sylvia! Jij krijgt een verwenpakket van RITUALS toegestuurd! Als bijschrift bij de foto schreef ze: “Bidden voor het slapen gaan. Alles in teken van de god en de man.” 
 
Juryleden en fotografen Lieve Blancquaert en Artur Eranosian zijn beiden overtuigd over de foto. Lieve Blancquaert: “Het is een zeldzaam beeld van Vlaanderen en haar rituelen en de foto doet denken aan mijn grootmoeder met de rozenkrans. Ik ben er zeker van dat dit ritueel ook vandaag nog overeind blijft. Fotografisch is het beeld heel sterk en mooi in evenwicht.” En ook fotograaf Artur Eranosian koos voor deze foto: “Dit is een bijzonder sterk beeld qua compositie. Door de symmetrie krijg je haast een cinematografisch gevoel. Maar ook emotioneel springt het eruit want je blijft er lang naar kijken want er valt veel te ontdekken. Door voor zwart wit te kiezen krijgt het iets tijdloos. Zeer knap werk Sylvia!”
 
Herlees hier het volledige bericht dat zondag 24 april op Erfgoeddag online werd geplaatst.
 
Foto: gemaakt door Sylvia Konior
 

 

Vrije tags
2016
#mijnritueel
winnaar