Digitale Week 2014

De Digitale Week is in het land! Deze sensibiliseringscampagne zet de digitale kloof, mediawijsheid en e-inclusie in de spotlights.

De Digitale Week is een initiatief van LINC vzw en dit jaar kan je nog tot zondag 27 april meer dan 1100 gratis activiteiten ontdekken. Je komt te weten hoe de digitale media écht een feest kunnen zijn. Op www.digitaleweek.be vind je de activiteiten in jouw buurt makkelijk terug.

Cover Tijd-Schrift

Ken jij Tijd-Schrift al? Nog niet? Dan wordt het hoog tijd om je erin te verdiepen. Deze publicatie van Heemkunde Vlaanderen vergroot immers de meerwaarde van heemkunde als sociale binding én inhoudelijke discipline in het erfgoedveld.

Ook bouwt Heemkunde Vlaanderen met dit tijdschrift bruggen tussen heemkundigen, academische historici en lokale erfgoedwerkers.

De bijdragen zijn altijd gebaseerd op een lokaal of concreet verhaal, waarbij de auteurs bronnen aanbrengen als methodologisch werkmiddel. Enorm boeiend dus!

Campagnebeeld Week van de Amateurkunsten 2014

Morgen geeft De Week van de Amateurkunsten de aftrap met een groot cultuurdebat, artistieke tussendoortjes én een feestelijke uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs Amateurkunsten door minister Schauvliege.

Van 25 april tot en met 4 mei kan je genieten van de 19e editie van de Week van de Amateurkunsten. Met het thema ‘De Groote kunst’ wordt verwezen naar de Eerste Wereldoorlog, een conflict dat op vele vlakken anders was dan voorgaande.

Zondag 27 april is het Erfgoeddag en dat wil ook de pers niet missen. Cijfers zijn daarin ook van tel: het is handig om de pers zo precies mogelijk te woord te kunnen staan.

Cover boek

Op Erfgoeddag wordt het boek ‘Vlamigrant – Over migratie van Vlamingen vroeger en nu’ van Tom Van Mieghem en Janine Meijer officieel gelanceerd in Antwerpen om 11 uur in Atlas. Het boek is ontstaan uit de gelijknamige expo en verschijnt bij Davidsfonds Uitgeverij.

Sfeerbeeld Erfgoeddag 2013
De affiches zijn te zien in het straatbeeld. Dat is uiteraard fijn want hoe vaker het publiek aan Erfgoeddag wordt herinnerd hoe beter! Laat je dus volledig gaan. Heb je nog promotiemateriaal nodig? Bestellen doe je via info@erfgoeddag.be.
Morsecode

Op woensdag 23 april organiseert de Koninklijke Unie van Belgische Radioamateurs (UBA), in samenwerking met ETWIE, een samenkomst om samen na te denken over de toekomst van de morsecode.

Beeld uit Flying Home

Vanaf vandaag kan je naar de nieuwe film van Dominique Deruddere: ‘Flying Home’. De negende langspeler van Deruddere is een drama rond de figuur van Colin, een jonge Amerikaanse investeringsbankier die in zee wil gaan met een Arabische sjeik. De sjeik is een gepassioneerd duivenliefhebber die al enkele mislukte pogingen ondernam om de prijsduif van een Vlaamse duivenmelker over te kopen. Colin trekt daarom zelf naar Vlaanderen om de duivenmelker te overtuigen en doet er zich voor als leraar. 

Foto gratis fotoworkshop

Ben je tussen 16 en 26 jaar? Neem dan deel aan een workshop fotografie.

Professionele fotografen geven tijdens een stoomcursus fotografie hun persoonlijke tips en tricks mee en verkennen samen de stad om de mooiste momenten van Erfgoeddag vast te leggen. Op het einde van de dag volgt een uitgebreid feedbackmoment en selecteren de professionele fotografen de leukste foto’s.

Campagnebeeld Erfgoeddag 2014
Het is zover: het programma van Erfgoeddag 2014 | Grenzeloos staat online. Snuister dus tussen de activiteiten op www.erfgoeddag.be.

Meer dan 500 organisaties, waaronder musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, kerkfabrieken, socioculturele verenigingen, restauratoren en tal van andere organisaties presenteren op zondag 27 april een veelkleurige waaier van meer dan 650 gratis activiteiten. De veertiende editie van Erfgoeddag is erg gevarieerd en biedt voor ieder wat wils.