Radio 1 wordt BEL10 (en vraagt uw input)

Logo Bel10

In juni wordt Radio 1 even BEL10. Bel10 is twee weken liveradio vanop de Kunstberg in Brussel. Tien dagen, tien uitzendingen van 6.00 tot 19.00 uur. Het bijzondere aan de uitzendingen is dat ze gemaakt worden met de ideeën van de luisteraars. Uit alle ideeën (die nu aan het binnenkomen zijn) selecteert Radio 1 tien overkoepelende thema's, en elke dag wordt er één thema uitgediept. Elke dag is er bovendien een groep van tien luisteraars die meedenken over het thema van die dag, en die daarna aanbevelingen doen voor het beleid. Ook u kunt uw (erfgoed)ei kwijt.

BEL10 staat voor ‘belangrijkste 10 voor de toekomst’. Op zoek naar oplossingen, naar inspiratie, op zoek naar beloftevolle ideeën. Radio 1 wil zijn luisteraars op allerlei vlakken inspireren en tips geven en wil daarvoor graag beroep doen op organisaties, instellingen, verenigingen, middenveld, enz. Omdat zij vaak dichter bij de 'beloftes' en 'nog te ontdekken parels' staan dan wie ook.
 
Vandaar de uitnodiging om mee te doen. Radio 1 zoekt allerlei BEL10’s. Tips van telkens 10 inspirerende dingen waar de luisteraar beter, slimmer, rijker, veelzijdiger, beslagener van wordt. Uw tips om met hen te delen. Uw tips, gepubliceerd op de Bel10-website en vermeld in de BEL10-uitzendingen.
 
Enkele voorbeelden:

  • de 10 musea die u deze zomer zeker moet bezoeken, volgens ...
  • de 10 te ontdekken wandel- of fietsroutes van Vlaanderen, volgens …
  • de 10 vergeten treinstations van Vlaanderen, volgens ...
  • 10 culturele evenementen die deze zomer zeker ook kinderen zullen boeien
  • 10 fascinerende schilderijen of betekenisvolle archiefstukken
  • 10 meest beloftevolle debuutromans van het voorjaar
  • 10 meest belovende Belgische bands van het moment


Alle BEL10-tiplijsten kunt u mailen naar bel10@radio1.be.
 
Bovendien is BEL10 ook op zoek naar 10 bijzondere (erfgoed)plekken. Locaties die ondanks hun erfgoedwaarde toch verwaarloosd worden. Gebouwen die al een hele tijd gesloten zijn, of waarvoor er al te lang plannen bestaan om ze opnieuw te ontsluiten. Of een prachtvoorbeeld hoe het wél zou moeten. Mail uw suggesties met twee, drie zinnetjes motivatie naar bel10@radio1.be.

Meer info vindt u op de website van BEL10.

Roel Daenen
VRT
beeldvorming
Radio 1
communicatiestrategie
BEL10