Nieuwe ‘tienrittenkaart’ voor Brusselse musea

Brussels Card 100Masters

Vandaag lanceerde de Brusselse Museumraad een nieuwe Brussels Card. Dit nieuwe initiatief past in de lopende campagne ‘100masters.brussels’. De Brussels Card ‘100masters’ kost 40 euro en geeft kaarthouders gedurende drie maanden recht op tien museumbezoeken in 37 Brusselse musea.

Campagne '100masters'

Nog tot 27 augustus 2016 loopt in Brussel de campagne '100masters'. De bedoeling? Topstukken in de permanente collecties van de Brusselse musea voor het publieke voetlicht te brengen. Via deze campagne wordt het publiek warm gemaakt voor de rijkdom van het erfgoed in de Brusselse musea. Het is ook een manier om bezoekers kennis te laten maken met 100 absolute must sees: van kleppers als Magrittes ‘Rijk der Lichten’ en Bruegels ‘Val van de opstandige engelen’ tot minder bekende pareltjes zoals de Battaille driedekker, een schitterend en uniek vliegtuigmodel uit de beginjaren van de luchtvaart. Of nog, een maansteen die werd meegebracht door de missie Apollo XI. U leest meer over deze campagne elders op deze website.

Brussels Card ‘100masters’

Met de nieuwe Brussels Card ‘100masters’ kan de bezoeker voortaan op een makkelijke en voordelige manier de musea en hun topstukken bekijken. De kaart blijft drie maanden geldig vanaf het eerste museumbezoek, dat ten laatste op 27 augustus 2016 moet plaatsvinden. Bezoekers kunnen meerdere malen hetzelfde museum bezoeken - dit kan handig zijn voor grote musea zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België of het Jubelparkmuseum - of kiezen voor tien verschillende musea.

Toegang 37 musea

De Brussels Card '100masters' geeft toegang tot 37 musea. Dit zijn zo goed als alle musea die deelnemen aan de campagne '100masters' (met uitzondering van Train World, het Hortahuis of het Trammuseum). Als toemaatje kunnen nog enkele extra musea bezocht worden met de Brussels Card, zoals het gloednieuwe MIMA in Molenbeek, de Villa Empain of het BELvue Museum dat op 21 juli in een volledig vernieuwde opstelling heropent.

Uitgebreid kortingenluik

Naast gratis toegang tot de musea, bevat de Brussels Card ook een heleboel kortingen voor rondleidingen (o.a. bier- en chocoladetour, fietstours, art nouveaurondleidingen), winkels, cafés (o.a. het Goudblommeke in Papier, A La Mort Subite of de Archiduc), nachtclubs (o.a. Madame Moustache, FUSE) en toeristische attracties (o.a. Atomium, Mini-Europe, Océade). Bij de Brussels Card hoort ook een gratis stadsplan en een praktische infogids met een woordje uitleg over alle deelnemende musea en kortingen.

Waar te koop?

De Brussels Card '100masters' kan gekocht worden via www.brusselscard.be. Na de online aankoop kan de kaart direct geprint worden als voucher en gebruikt in de musea. De kaart is ook te koop via de Brusselse diensten voor toerisme (visit.brussels en Toerisme Vlaanderen) en in de volgende musea: Autoworld, Belgisch Stripcentrum, MooF, Museum voor Natuurwetenschappen, Muziekinstrumentenmuseum.

N.B. Naast de ‘100masters’-kaart zijn er ook verschillende Brussels Cards van korte duur. Deze kunnen eveneens via bovenstaande verkooppunten aangekocht worden: Brussels Card 24u (22 euro), Brussels Card 48u (30 euro), Brussels Card 72u (38 euro) en de combiformules Brussels Card + Hop on Hop off bus: 24u (34 euro), 48u (46 euro), 72u (58 euro).

Meer info over de Brussels Card krijgt u van projectverantwoordelijke Pieter Van der Gheynst. Mieke Deceuninck kan u meer vertellen over de ‘100Masters’-campagne.

Roel Daenen
brusselse museumraad
#100Masters
Brussels Card