Kinepolis brengt collecties van wereldmusea in beeld

Matisse (c) Kinepolis

Vorige maand ging bioscoopgroep Kinepolis van start met het programma ‘Kunst in de cinema’, een reeks van acht voorstellingen over de collecties van grote buitenlandse musea zoals Tate Modern, de Hermitage en de Vaticaanse musea. De troeven van de reeks, aldus het persbericht, is dat deze “kunstliefhebbers in high definition laat genieten van de werken van enkele van de grootste kunstenaars en schilders aller tijden.” Kijkers krijgen ook gedetailleerde informatie over historische kunstwerken en nemen bovendien een kijkje achter de schermen.”

Kinepolis experimenteerde al eerder met voor haar aanbod enigszins atypische producten. Zo trok de bioscoopgroep het voorbije seizoen met negen livevoorstellingen van de Metropolitan Opera in New York zo’n 50.000 bezoekers naar de zalen. Daarnaast stonden er ook zes – eveneens live – balletvoorstellingen van het Bolsjoi Ballet in Moskou op het programma, goed voor 7.000 bezoekers. Met deze nieuwe reeks over musea wil Kinepolis een ander publiekssegment aanboren dan degene die voor het reguliere, eerder actie- en comedygerichte aanbod naar de filmzaal trekt.

Oubollig

En dat lijkt aan te slaan. “We merkten dat er echt een publiek is voor cultuur. Met dit programma brengen we kunst dichter bij de mensen", aldus persverantwoordelijke Tom Dhaenens. “Voor sommigen blijft een museum iets oubolligs. In een bioscoop ligt de drempel ineens veel lager. Mensen kunnen nu grote kunsttentoonstellingen beleven zonder dat ze naar New York of Londen hoeven te reizen.” De documentaires zijn tailor made gemaakt voor de bioscoop en worden niet uitgezonden op televisie.

Het aanbod omvat een voorstelling over de tentoonstelling 'Henri Matisse: The Cut-Outs' in Tate Modern in Londen (op 13 en 16 november). Ook de tentoonstelling 'Vikings' in het British Museum, het Van Gogh Museum in Amsterdam en de Vaticaanse Musea in Rome passeren de revue. Alle info vindt u op de website van Kinepolis.

Roel Daenen
beeldvorming
documentaire
Kinepolis
Evenement