Karen Moeskops nieuwe directeur Red Star Line Museum

RSL (c) Stad Antwerpen

Karen Moeskops wordt de nieuwe directeur van het Antwerpse Red Star Line Museum. Zij was sinds 2009 directeur van Amnesty International Vlaanderen en werkte het voorbije jaar als marketing- en communicatiemanager bij het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Zij volgt Luc Verheyen op, die het Red Star Line Museum voorbereidde, opende en de voorbije jaren leidde.

Het museum verwelkomt Karen Moeskops op 16 januari. Doorslaggevend was "de combinatie van een sterk inhoudelijk profiel met ervaring in verschillende (inter) nationale organisaties, sterke organisatorische en strategische talenten en een open communicatie," aldus het persbericht.

Na haar opleidingen Politieke Wetenschappen en Etudes Spécialisées en Développement in Leuven begon Moeskops na een onderzoeksproject in de Universiteit Antwerpen aan een carrière bij Amnesty International. Zij coördineerde verschillende campagnes, organiseerde een uitgebreide doorlichting van de organisatie en fungeerde later als woordvoerder en als directeur.

Karen Moeskops: “Migratie is anno 2016 misschien wel de grootste uitdagingen voor onze samenleving; zowel op wereldschaal, in een grootstad als Antwerpen, als in een klein Vlaams dorp. Ik kijk ernaar uit om samen met het gedreven team van het Red Star Line Museum vele bezoekers, van binnen én buiten Antwerpen te mogen verwelkomen en het authentieke verhaal van de rederij en de landverhuizers te vertellen."

Recent nog ontving het Red Star Line de Cultuurprijs voor Roerend Erfgoed uit handen van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, op het einde van het Groot Onderhoud.

Bron: persbericht Stad Antwerpen

Roel Daenen
Antwerpen
Red Star Line
RSL
Cultuurprijs voor Roerend Erfgoed
Luc Verheyen
Karen Moeskops