Inspiratie voor uw VRT-pitch | Sherlock Holmes

Sherlock op Klara (c) VRT

Heeft u de oproep al gezien die u uitnodigt om een projectvoorstel te doen aan de VRT? Dat dat geen rocket science hoeft te zijn, bewijst ‘Sherlock’, de vierdelige radioreeks die maandag op Klara start. De aanleiding? Een resem activiteiten in Groot-Brittannië rond de figuur van de beroemdste detective aller tijden, Sherlock Holmes.

De radioreeks neemt “de beroemdste detective onder de loep". Want Sherlock Holmes is hot. Zo is er het succes van de BBC-serie 'Sherlock' (met Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als zijn trouwe vriend, Doctor John Watson). En in het Museum of Londen loopt nog tot 12 april de tentoonstelling 'Sherlock Holmes, the man that never lived and will never die'. Een tentoonstelling over een fictief personage, waarin de beeldvorming over Holmes wordt geschetst met filmmateriaal, foto’s en schilderijen. Objecten uit de Victorian era roepen de sfeer op van het Londen van Sherlock. Het museum heeft bovendien een interessante blog opgezet, waarin het personage, de verhalen en de context aan de hand van een heleboel insteken benaderd worden. En daarnaast komt er binnenkort ook een nieuwe vertaling van 'De avonturen van Sherlock Holmes' uit.

Dat alles was voor Klara de aanleiding om de detective aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Vanaf maandag 16 februari presenteren Vitalski en de meest notoire Sherlockian van Vlaanderen, professor Jean Paul Van Bendegem, een vierdelige reeks waarin ze in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle duiken. Dat doen ze samen met filosoof Johan Braeckman, relatiedeskundige Rika Ponnet, auteur en fervent pijproker Jan-Paul Van Spaendonck en Engeland-kenner Ivan Ollevier. Eerder presenteerde Vitalski, ook op Klara, een verrassende reeks rond de figuur van Simenon. Meer info vindt u op de website van Klara.

Dit voorbeeld kan u hopelijk inspireren bij uw denkwerk over de oproep van de VRT. Die komt, samengevat, hier op neer: met wat geluk en doorzettingsvermogen kan uw projectvoorstel resulteren in een nieuw programma over uw collectie, werking of onderzoek. Een kans die u niet mag laten liggen! Lees er meer over, elders op deze website.

Roel Daenen
VRT
beeldvorming
marketing
communicatiestrategie
Klara
Sherlock
Vitalski
Jean-Paul Van Bendegem
Museum of London