Drie museumdirecteurs blikken in 'Pompidou' vooruit op de toekomst

logo Klara

Vorige week donderdag ging het in Pompidou, het radioprogramma op Klara van en met Chantal Pattyn, over de toekomst. De centrale vraag van de uitzending was wat 2015 in petto heeft voor de museum- en erfgoedsector? “Een gesprek vol verwachtingen en goede voornemens,” met historicus Herman Van Goethem, M HKA-directeur Bart De Baere en Manfred Sellink, kersvers directeur van het KMSKA.

Maar ook over alternatieve financieringsvormen, het belang van erfgoed voor de gemeenschap, de kracht van samenwerken, de toegankelijkheid van onze archieven en de besparingsgolf. U kunt de uitzending via de podcast van Pompidou herbeluisteren.

De media zijn voor erfgoedinstellingen onmisbare partners om hun boodschap en aanbod bij een ruim publiek te verspreiden. Om de competenties van erfgoedwerkers met betrekking tot de relaties met de media aan te scherpen, lanceert FARO op woensdag 28 januari het traject ‘Erfgoed en media’. Plaats van afspraak is de VRT. U leert er onder meer hoe u uw aanbod communicatief beter kunt in de etalage zetten, met een inspirerende lezing van Jean-Philip De Tender, netmanager van één. Met andere woorden: niet te missen!

Roel Daenen
archieven
musea
VRT
beeldvorming
Pompidou
Klara
Lezing of presentatie