Deel uw glimlach

logo share our smile

Met een grote glimlach stelt Toerisme Vlaanderen de #shareoursmile campagne voor. Dat is een ambassadeurscampagne die iedereen die met binnen- en buitenlandse toeristen te maken krijgt, wil uitnodigen om … deze gasten vriendelijk te onthalen. Met de glimlach, uiteraard. Ook de cultureel-erfgoedsector kan mee op de kar springen.

“We zetten het warm en menselijk gelaat van onze bestemming in de verf en tonen dat we een open en gastvrije bevolking zijn en dat het hier tof is. En dit bij elk contactpunt: in de luchthaven, in de trein, in de taxi, in het hotel, in het restaurant en café, in het museum, tijdens de rondleiding, enzovoort. De glimlach waarmee de toerismeprofessional elke dag zijn werk doet, zetten wij centraal in deze campagne. Maar ook de glimlach die bij de bezoeker volgt, mag gezien worden,” aldus Lies Boonen, de projectcoördinator van Toerisme Vlaanderen.

De oproep luidt als volgt:

“Zet u zich ook elke dag met hart en ziel en met de glimlach in voor de bezoeker? Word dan deel van onze campagne! Hoe?

  • Door de campagnetools (buttons, kaartjes, deurhangers, wedstrijdflyer) te gebruiken. Draag met fierheid onze button en geef mee een gezicht aan de campagne.
  • Door online smiles van collega’s uit de sector te posten. Deel uw smile via de app en kom terecht in de wall of smiles. Er is ook een leuke wedstrijd aan gekoppeld voor de leukste #shareoursmile selfies
  • Door online ook smiles van de bezoekers te verzamelen. De bezoeker wordt aangespoord om een selfie te maken met een ludiek kaartje voor het gezicht. Hij wordt gevraagd dit ook te delen. Ook hier kan de bezoeker mooie prijzen winnen.
  • Spoor uw collega’s ook aan om deel uit te maken van deze campagne opgebouwd voor en door de toeristische sector.”


U ontdekt deze campagne op www.shareoursmile.be. Via de website kunt u ook buttons, kaartjes, deurhangers enz. bestellen.

Bent u geabonneerd op faro | tijdschrift over cultureel erfgoed? Dan ontvangt u bij het juninummer een button en een flyer.

Roel Daenen