De resultaten van de VRT-pitch | Sterke, overtuigende ideeën voor radio, tv en online

Director's seat

Eind januari lanceerden we bij de VRT onder massale belangstelling de oproep om een idee voor een programma of een (nieuw) format in te zenden. Na de deadline van 21 april hadden we maar liefst 42 voorstellen ontvangen: heel veel tekstmateriaal, powerpointpresentaties, een heleboel foto’s en illustraties en ook een paar home made filmpjes. Op donderdag 7 mei kunt u mee komen kijken en luisteren naar de volgende ronde. U kunt bovendien ook al uw vragen loslaten op een select gezelschap van programmamakers!

De tien voorstellen die het panel heeft geslecteerd, worden in de tweede en definitieve ronde live gepresenteerd, en dat aan de hand van een pecha kucha. Voor een publiek van collega’s, maar ook – en in de eerste plaats – een panel van ervaren VRT-programmamakers (met Geert Dewaele (eindredacteur Iedereen Beroemd), Herta Luyten (adjunct netmanager één), Ingrid Lanckmans (VRT - Otorongo), Simon Vrebos (Canvas) en Philippe Van Meerbeeck (Partnerships en lid van de commissie documentaires bij het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)).

Zij gaan na afloop dieper in op de kneepjes van het vak. Zo’n presentatie wordt in het vakjargon ook wel ‘pitchen’ genoemd. Slagen deze tien erin om een (of meerdere) programmamaker(s) te overtuigen van het mediapotentieel en de creativiteit van hun voorstel? Dan ziet of hoort u dit in 2016 op televisie, online en/of radio!

Met andere woorden: u krijgt een unieke kans om mee te kijken in de interne keuken van de programmamakers. Wat vinden ze belangrijk? Hoe maken ze keuzes, en hoe worden ze overtuigd van het mediapotentieel van ideeën? Hoe zit het met de vorm, en timing?

Dit, en nog veel meer, leert u op 7 mei, bij FARO.

Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt!

#vrterfgoed is een initiatief van de VRT, FARO en Herita is ontstond naar aanleiding van het Groot Onderhoud van vorig jaar, met het thema ‘Beeldvorming’.

Roel Daenen
VRT
beeldvorming
storytelling
pitch
#vrterfgoed