Cobra.be gaat voor nul bezoekers (en heel wat tips uit de cultureel-erfgoedsector)

Campagnebeeld van Operatie Nul

Nul bezoekers op zondag 19 augustus, dat is het opmerkelijke streefdoel van Cobra.be. Een zomeraprilvis? Nee, het is geen grap, maar wel een warme oproep van de cultuursite van de VRT om die dag iets cultureels te doen, zoals een goed boek lezen of een interessante tentoonstelling bezoeken. Allesbehalve surfen op Cobra.be. De website verzamelt tot daags ervoor alle bruikbare cultuurtips. Ook cultureel-erfgoedinstellingen en -organisaties kunnen tips inzenden.

Het VRT-persbericht vertelt meer over de beweegreden van deze ludieke zomerse actie: “Niet omdat er niets interessants te vinden is op Cobra.be, maar omdat er buiten in de wereld zoveel boeiends te beleven valt, wil Cobra.be van zondag 19 augustus een Cobra-vrije dag maken. En dus doet Cobra.be het omgekeerde van wat elke zichzelf respecterende website doet: op die dag wil Cobra.be zo weinig mogelijk surfers, geen enkele (nul dus) om precies te zijn.”

Operatie NUL-charter
Cobra.be wil op zondag 19 augustus zoveel mogelijk mensen in (culturele) actie zien, en alle cultuurtips hiervoor zijn dan ook zeer welkom. Vanaf 1 juli kunnen surfers ook online het Operatie NUL-charter ondertekenen en ambassadeur worden van deze Cobra-vrije dag. Ook alle cultureel-erfgoedorganisaties met een publiek aanbod op 19 augustus, kunnen hun suggesties bezorgen. Wie tussen 1 juli en 18 augustus een tip mailt of het charter ondertekent, maakt bovendien kans op enkele fijne prijzen. Alle info vindt u op Cobra.be.

Bekijk hieronder het promotiefilmpje voor Operatie NUL van Cobra.be. Veel succes!
 

Roel Daenen
VRT
cultuurparticipatie
Cobra.be
Operatie NUL
openbare omroep